Kategorie
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej Abisyński tłoczony na zimno 20 ml.

Olej Abisyński  tłoczony na zimno 20 ml.
Olej Abisyński tłoczony na zimno 20 ml.

Olej Abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka Abisyńskiego, zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego ( długołańcuchowy kwas tłuszczowy ), obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę ,włosy i paznokcie. Bardzo szybko się wchłania intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki, nie pozostawia tłustego filmu. Produkt w 100% naturalny-olej organiczny.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 7,20 zł
szt.

Olej Abisyński tłoczony na zimno 30 ml. w butelce z pipetą

Olej Abisyński  tłoczony na zimno 30 ml. w butelce z pipetą
Olej Abisyński tłoczony na zimno 30 ml. w butelce z pipetą

Olej Abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka Abisyńskiego, zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego ( długołańcuchowy kwas tłuszczowy ), obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę ,włosy i paznokcie. Bardzo szybko się wchłania intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki, nie pozostawia tłustego filmu. Produkt w 100% naturalny-olej organiczny.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,99 zł
szt.

Olej Abisyński tłoczony na zimno 100 ml.

Olej Abisyński tłoczony na zimno 100 ml.
Olej Abisyński tłoczony na zimno 100 ml.

Olej Abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka Abisyńskiego, zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego ( długołańcuchowy kwas tłuszczowy ), obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę ,włosy i paznokcie. Bardzo szybko się wchłania intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki, nie pozostawia tłustego filmu. Produkt w 100% naturalny-olej organiczny.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,90 zł
szt.

Olej abisyński

Olej abisyński otrzymuje się z nasion modraku abisyńskiego, który występuje głównie na stepach w Afryce Środkowej i Wschodniej. Olej, dzięki swym właściwościom pielęgnacyjnym, od wieków stosowany był w krajach afrykańskich i arabskich. Z czasem stał się ważnym składnikiem preparatów anti-aging oraz kosmetyków kolorowych. Obecnie cieszy się rosnącą popularnością w Europie i za oceanem. 

 

Właściwości oleju abisyńskiego

Olej z modraku abisyńskiego (Crambe Abyssinica) jest lekki, bezwonny i szybko się wchłania. Doskonale sprawdzi się u osób, które preferują naturalne kosmetyki nie pozostawiające uczucia tłustości i lepkości na skórze. Oleje abisyńskie posiadają właściwości regenerujące i nawilżające. Chronią skórę przed działaniem wolnych rodników. Można je znaleźć w dobrych kremach przeciwzmarszczkowych. 

Olej abisyński zawiera drogocenne nienasycone kwasy omega-3. Znakomicie nawilża skórę, dlatego polecany jest dla osób zmagających się z atopowym zapaleniem skóry lub egzemą. Ponadto może być stosowany przez alergików. Oleje z nasion modraku abisyńskiego dodają skórze sprężystości, poprawiają kondycję cery dojrzałej, suchej i zmęczonej.

 

Olej abisyński – zastosowanie

Oleje otrzymywane z modraku abisyńskiego są od lat stosowane w kosmetologii. Mają korzystny wpływ na skórę twarzy i całego ciała. Co więcej, olej abisyński używany jest do olejowania włosów – może być stosowany jako maska lub serum na przesuszone końcówki. Kilka kropel olejku ukoi skórę podrażnioną przez słońce. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do relaksującej kąpieli.

Regularne stosowanie oleju abisyńskiego chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi. Wystarczy nałożyć niewielką ilość olejku na twarz, szyję oraz dekolt, aby cieszyć się gładką i promienną cerą.  Oleje abisyńskie świetnie sprawdzają się podczas codziennych zabiegów pielęgnacyjnych wykonywanych w domowym zaciszu. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium