Kategorie
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej Buriti 20 ml NIERAFINOWANY, CP

Olej Buriti  20 ml NIERAFINOWANY, CP
Olej Buriti 20 ml NIERAFINOWANY, CP

Olej Buriti, pozyskiwany z pochodzącej z Amazonii , Palmy Winnej (Mauritia flexuosa- znanej też pod nazwą Aguaje.  Polecany jest  dla cery dojrzałej i zniszczonej. Wśród innych olei wyróżnia się unikalnym składem ( bardzo wysoka zawartość beta-karotenu  i kwasu oleinowego) , oraz charakterystycznym czerwonawym kolorem i stosunkowa mocnym zapachem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,90 zł 13,99 zł
szt.
  • promocja

Olej buriti – recepta na cerę pełną blasku

Zimnotłoczony olej buriti otrzymuje się z owoców amazońskiej palmy Mauritia Flexuosa, która rośnie w Ameryce Południowej. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom nawilżającym i antyoksydacyjnym znalazł zastosowanie w branży kosmetycznej i został doceniony przez miłośników kosmetyków naturalnych. 

 

Właściwości oleju buriti

Olej buriti to bogactwo β-karotenu, tokoferoli, witamin (głównie C i E), kwasu palmitynowego oraz innych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które mają zbawienny wpływ na kondycję skóry i całego organizmu. Olej ma czerwonawy kolor i charakterystyczny zapach. Jest świetnym przeciwutleniaczem, dlatego idealnie sprawdzi się w pielęgnacji cery dojrzałej i podatnej na zmarszczki. 

Oleje buriti chronią skórę przed szkodliwym promieniowaniem UV i przynoszą ukojenie skórze spierzchniętej lub popękanej. Regularne stosowanie oleju nawilża, odżywia i poprawia koloryt skóry. 

 

Olej buriti – zastosowanie

Olej z owoców buriti znaleźć można m.in. w preparatach anti-aging, kosmetykach przeciwsłonecznych, odżywkach do włosów, kremach, emulsjach i płynach do kąpieli. Produkty zawierające olej buriti mogą być stosowane przez osoby zmagające się z atopowym zapaleniem skóry. Działają jak naturalny kompres, regenerując mocno przesuszony naskórek.

Olej buriti idealnie sprawdzi się w roli dodatku do balsamów, oliwek do ciała, kremów do cery dojrzałej, odżywek do włosów oraz kosmetyków przeciwsłonecznych. Oleje buriti wykorzystywane są również podczas masażu ciała lub jako odżywka do zniszczonych i rozdwojonych paznokci.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium