Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml
Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml

Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, pozyskiwany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense. Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od…zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych , a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age”.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 26,40 zł 28,50 zł
szt.
  • promocja

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 30 ml . w butelce ze szklaną pipetą

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 30 ml . w butelce ze szklaną pipetą
Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 30 ml . w butelce ze szklaną pipetą

Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, pozyskiwany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense. Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od…zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych , a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age”.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 34,99 zł
szt.

Olej cacay – ekskluzywny eliksir młodości

Olej cacay w przemyśle kosmetycznym pojawił się niedawno, ale już zdążył podbić serca miłośników naturalnych, w pełni ekologicznych kosmetyków. Olej ten wytwarzany jest z miąższu orzechów drzew Caryodendron Orinocense, rosnących głównie w amazońskiej dżungli. 

Tłoczony na zimno olej cacay to produkt o wszechstronnym zastosowaniu. Orzech cacay – niegdyś pełnowartościowy składnik paszy dla zwierząt, dziś z powodzeniem wykorzystywany do produkcji doskonałej jakości kosmetyków pielęgnacyjnych. Olej cacay to gotowa recepta na piękną skórę, włosy i paznokcie.

 

Właściwości oleju cacay

Oleje cacay zawierają drogocenne nienasycone kwasy tłuszczowe, a także witaminy A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry dojrzałej lub przesuszonej. Olej ma subtelny zapach i złocisty kolor. Świetnie się rozprowadza, szybko wchłania nie pozostawiając uczucia tłustości na skórze. Do tego jest bardzo wydajny.

Zimnotłoczony olej cacay wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, dogłębnie nawilża i ujędrnia skórę twarzy i całego ciała. Działa przeciwzmarszczkowo i przeciwzapalnie. Łagodzi podrażnienia. Może być stosowany przez osoby zmagające się z problemami skórnymi i trądzikiem. Przeciwdziała utracie wody, dlatego świetnie sprawdza się jako kosmetyk do przesuszonych włosów. 

 

Olej cacay – zastosowanie

Oleju cacay możemy używać solo, bądź jako dodatek do innych kosmetyków. Regularnie aplikowany na skórę wspomaga redukcję przebarwień, a także przynosi ukojenie skórze po opalaniu. Można nim zastąpić krem do twarzy lub balsam do ciała. Odrobina oleju dodana do kąpieli nawilży skórę i sprawi, że będzie wyraźnie gładsza. 

Olej ten świetnie sprawdza się podczas masażu, a także jako składnik odżywek do włosów (co więcej, może być bezpośrednio wmasowywany w przesuszone końcówki). Zmiękcza zrogowaciałą skórę pięt i wzmacnia łamliwe paznokcie. Tłoczone na zimno oleje cacay, dzięki szerokiemu spektrum zastosowań, przydadzą się w każdej domowej apteczce.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium