Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej Laurowy 100% 10 ml

Olej Laurowy 100% 10 ml
Olej Laurowy 100% 10 ml

Olej Laurowy (Inci Name: Laurus Nobilis Oil), znany jest od setek jeśli nie tysięcy lat ze swoich właściwości bakteriobójczych i przeciwzapalnych. W temperaturze pokojowej ma  postać stałej zielonej masy, wystarczy go minimalnie podgrzać aby zmienił stan skupienia na płynny. Olej cechuje się stosunkowo silnym charakterystycznym zapachem wawrzynu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,70 zł
szt.

Olej Laurowy 100% 20 ml

Olej Laurowy 100% 20 ml
Olej Laurowy 100% 20 ml

Olej Laurowy (Inci Name: Laurus Nobilis Oil), znany jest od setek jeśli nie tysięcy lat ze swoich właściwości bakteriobójczych i przeciwzapalnych. W temperaturze pokojowej ma  postać stałej zielonej masy, wystarczy go minimalnie podgrzać aby zmienił stan skupienia na płynny. Olej cechuje się stosunkowo silnym charakterystycznym zapachem wawrzynu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,50 zł
szt.

Naturalny olej laurowy

Olej laurowy, zwany inaczej olejem wawrzynowym, uzyskiwany jest w procesie tłoczenia owoców wawrzynu szlachetnego (Laurus nobilis). Wawrzyn to gatunek krzewu, występujący głównie w krajach basenu Morza Śródziemnego. Dzięki niezwykłym właściwościom pielęgnacyjnym i prozdrowotnym, olej laurowy znalazł zastosowanie w branży kosmetycznej i farmaceutycznej.

 

Właściwości oleju laurowego

Olej laurowy w temperaturze pokojowej przypomina zielone masło do ciała. Jednak po delikatnym podgrzaniu szybko się upłynnia. Jest olejem silnie aktywnym, co oznacza, że najlepiej stosować go w połączeniu z innymi olejami lub kosmetykami (olej laurowy świetnie się „dogaduje” z olejem makadamia lub z olejem ze słodkich migdałów). Zawiera duże ilości chlorofilu, a także olejki eteryczne.

Produkt ten wzmacnia cebulki włosów, łagodzi podrażnienia na skórze, działa antybakteryjnie i ściągająco. Polecany dla osób zmagających się z łupieżem, egzemą, chorobami grzybiczymi, świerzbem oraz schorzeniami o podłożu reumatycznym. Olej laurowy wchodzi w skład słynnego mydła z Aleppo, dedykowanego cerze trądzikowej, problematycznej i przetłuszczającej się.

 

Olej laurowy – jak go stosować?

Tłoczony na zimno olej laurowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do maseczek oczyszczających, żelów do twarzy, masek przeciwłupieżowych, czy też balsamów do ciała. Będzie idealnym dodatkiem do innych olejów przeznaczonych do masażu ciała. Mieszanina zawierająca olej laurowy korzystnie wpłynie na kondycję łamliwych paznokci. Oleje laurowe są z powodzeniem stosowane na obolałe mięśnie i stawy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium