Kategorie
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej Moringa nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml.

Olej Moringa nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml.
Olej Moringa nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml.

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany z nasion drzewa Moringa olejodajna (Moringa oleifera). drzewo naturalnie występujące w Indiach i Pakistanie, uprawiane zaś w wielu krajach Azji, a także Ameryki Południowej i Afryce. Olej Posiad żółto-mleczny kolor i specyficzny zapach.
Oferujemy olej moringa nierafinowany i tłoczony na zimno

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 15,99 zł
szt.

Olej Moringa nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml.

Olej Moringa nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml.
Olej Moringa nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml.

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany z nasion drzewa Moringa olejodajna (Moringa oleifera). drzewo naturalnie występujące w Indiach i Pakistanie, uprawiane zaś w wielu krajach Azji, a także Ameryki Południowej i Afryce. Olej Posiad żółto-mleczny kolor i specyficzny zapach.
Oferujemy olej moringa nierafinowany i tłoczony na zimno

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 30,99 zł
szt.

Olej moringa – recepta na długowieczność

„Drzewo cudu” - tak nazywana jest moringa olejodajna (Moringa oleifera), gatunek drzewa tropikalnego, który występuje w Azji, Afryce i Ameryce Południowej. „Ojczyzną” moringi są Indie i Pakistan, a dokładnie najwyższy łańcuch górski na świecie, czyli Himalaje. Olej moringa znalazł zastosowanie w kuchni, kosmetyce oraz w branży farmaceutycznej. 

 

Właściwości oleju moringa

Olej moringa otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion drzewa moringa, nazywanego także „drzewem długowieczności”. Olej zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas oleinowy, który ma korzystny wpływ na kondycję całego organizmu. To bogate źródło witamin A i E, a także naturalnych antyoksydantów.

Sam olej ma jasnożółtą barwę i orzechowy zapach. Łatwo wnika w skórę. Działa nawilżająco, regeneruje naskórek, zapobiega utracie wody ze skóry, łagodzi podrażnienia i wspomaga leczenie stanów zapalnych. Odżywia skórę dojrzałą. Działa oczyszczająco i antyseptycznie, dlatego polecany jest do pielęgnacji cery trądzikowej. Co ciekawe, sproszkowane nasiona moringa od wieków służą do uzdatniania wody. 

 

Olej moringa – jak go stosować?

Zimnotłoczony olej moringa sprawdzi się jako serum przeciwzmarszczkowe, balsam do ciała lub drogocenny dodatek do kąpieli i masażu. Znakomity skład oleju sprawia, że może być stosowany do olejowania włosów lub jako dodatek do odżywki czy szamponu. Nałożony na skórę głowy wzmacnia cebulki i niweluje ewentualne stany zapalne. 

Z dobrodziejstw cudownego drzewa moringa korzystają ludzie na całym świecie. Olej stosowany jest nie tylko w kosmetyce i farmakologii, ale także w kuchni. Oleje moringa wzbogacają smak sałatek, sosów, zup i smoothie. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium