Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej Sacha Inchi – amazoński skarb w służbie pięknu

Olej Sacha Inchi, znany również jako olej Inca Inchi oraz „płynne złoto z Peru”, otrzymuje się w wyniku tłoczenia na zimno nasion amazońskiej rośliny Sacha Inchi (Plukenetia volubilis). W Ameryce Południowej pielęgnacyjne właściwości tej niezwykłej rośliny wykorzystuje się od tysięcy lat. W Europie olej cieszy się coraz większym zainteresowaniem. 

 

Właściwości oleju Sacha Inchi

Olej zawiera bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Szybko wnika w skórę, doskonale ją nawilżając i ujędrniając. Dzięki witaminie E skóra chroniona jest przed działaniem wolnych rodników. Olej działa przeciwzmarszczkowo i łagodzi stany zapalne. Stymuluje produkcję kolagenu, a zawarta w nim witamina A zmniejsza przebarwienia i przeciwdziała powstawaniu kolejnych. 

Olej Sacha Inchi koi podrażnioną skórę po opalaniu. Korzystnie wpływa na kondycję cery trądzikowej i dojrzałej. Może być stosowany do skóry wrażliwej i alergicznej. Olej ten działa antycellulitowo i pomaga zredukować rozstępy. Co więcej, znakomicie pielęgnuje włosy i skórę głowy. 

 

Olej Sacha Inchi – zastosowanie

Olej Sacha Inchi to doskonały kosmetyk anti-aging. Może być dodawany do masek do twarzy, kremów przeciwzmarszczkowych, serów nawilżających i odżywek do włosów. Świetnie sprawdzi się w roli balsamu przeciwsłonecznego i po opalaniu.

Można stosować go solo, na przykład jako kompres na suche dłonie i skórki, albo jako kosmetyk do relaksującego masażu. Oleje Sacha Inchi to produkty o wszechstronnym zastosowaniu, które intensywnie nawilżają skórę oraz włosy, a także wzmacniają barierę ochronną skóry. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium