Producent
Cena
-
od
do
Olej z Kiełków Pszenicy 20 ml nierafinowany
OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Olej z Kiełków Pszenicy 50 ml nierafinowany
OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Naturalny olej z kiełków pszenicy
Olej ten otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno zarodków ziaren pszenicy zwyczajnej. To produkt o wszechstronnym zastosowaniu, który przyda się w każdym domu. Wykazuje silne właściwości pielęgnacyjne, dlatego wchodzi w skład wielu kosmetyków do twarzy, ciała i włosów.
Właściwości oleju z kiełków pszenicy
Olej ma dość gęstą konsystencję, pomarańczową barwę i zbożowy zapach. W jego składzie znajdziemy cenne kwasy, w tym linolowy, linolenowy, olejowy, palmitynowy, lecytynę, a także witaminy A, B, D i E. Olej z kiełków pszenicy głęboko nawilża skórę, chroni ją przed działaniem wolnych rodników, działa regenerująco i wygładzająco.
Tłoczony na zimno olej z kiełków pszenicy chroni skórę przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych, łagodzi podrażnienia i wspomaga leczenie łuszczycy. Działa przeciwzapalnie, dlatego polecany jest osobom zmagającym się z zapaleniem jelit, pęcherzyka żółciowego lub błony śluzowej żołądka. Natomiast fitosterole obecne w oleju pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
Olej z kiełków pszenicy – jak go stosować?
Olej z kiełków pszenicy dedykowany jest cerze suchej, mieszanej i dojrzałej. Sprawdzi się jako dodatek do kremów przeciwzmarszczkowych, balsamów do ciała, preparatów na rozstępy oraz kosmetyków do opalania. Dzięki swym właściwościom nawilżającym i odżywczym może być stosowany jako naturalny składnik odżywki lub maski do włosów oraz bezpośrednio na skórę głowy.
W kuchni olej ten wzbogaci smak sałatek, dressingów, marynat, a także innych potraw serwowanych na zimno (uwaga: w trakcie podgrzewania traci swe prozdrowotne właściwości). Oleje z kiełków pszenicy dobrze komponują się z innymi olejami, takimi jak jojoba czy olej kokosowy.