Producent
Cena
-
od
do
Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml
Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 50 ml
Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Olej z nasion marchwi
Olej ten otrzymuje się z nasion kwiatów dzikiej marchwi (Daucus carota sativa), która posiada szereg prozdrowotnych właściwości. Tłoczony na zimno olej ma żółtawy odcień (zupełnie inny niż intensywnie pomarańczowy macerat marchwiowy) i charakterystyczny korzenny zapach. Stosowany na skórę, włosy i paznokcie, działa jak naturalny kompres odżywczy.
Właściwości oleju z nasion marchwi
Olej zmiękcza, nawilża i wyraźnie wygładza naskórek. Wzmacnia barierę ochronną skóry. Działa przeciwzapalnie i łagodząco, dlatego może być stosowany na podrażnione miejsca na ciele. Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin A, B i E wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe.
Sam olej jest dość lekki i dobrze się wchłania. Znakomicie sprawdza się do pielęgnacji skóry dojrzałej. Zwiększa jej elastyczność i gładkość, wspomaga redukcję zmarszczek i zapobiega powstawaniu nowych.
Olej z nasion marchwi – zastosowanie
Naturalny olej z nasion z marchwi może być stosowany do pielęgnacji skóry twarzy i okolic oczu. Możemy go używać solo lub jako dodatek do kosmetyków anti-aging. Olej polecany jest do każdego typu cery. Wzbogaci skład balsamu do ciała, a także kremu do rąk oraz paznokci.
Produkt ten znakomicie odżywia i nawilża włosy oraz skórę głowy, dlatego świetnie sprawdzi się w roli serum do przesuszonych końcówek. Co więcej, oleje z nasion z marchwi przyniosą ukojenie skórze wrażliwej, podrażnionej i zaczerwienionej.