Kategorie
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Nierafinowany, CP

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Nierafinowany, CP
Olej z Pestek Arbuza 100 ml Nierafinowany, CP

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z Pestek Arbuza NIERAFINOWANY / Watermelon Seed Oil Unrafined

MANUFACTURING METHOD: COLD PRESSED 

Olej Nierafinowany
INCL : Citrullus vulgaris
Numer CAS 0244-99-8
Numer EINECS 290-802-9

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 26,55 zł
szt.

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Rafinowany

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Rafinowany
Olej z Pestek Arbuza 100 ml Rafinowany

Olej pozyskiwany  z pestek arbuza, łuskanych, a potem suszonych na słońcu. Ma wysoką odporność na jełczenie, jest olejem bardzo lekkim, szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, nawilża i łagodzi podrażnienia.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,90 zł
szt.

Olej z pestek arbuza

Zajadając się arbuzem mało kto zdaje sobie sprawę, że pestki tego owocu, to bogate źródło białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3,6 i 9, witamin oraz minerałów. Zimnotłoczony olej z pestek arbuza idealnie sprawdzi się do codziennej pielęgnacji skóry oraz włosów. Może być również drogocennym dodatkiem do deserów i sałatek owocowych!

 

Właściwości oleju z pestek arbuza

Olej z pestek arbuza ma lekką konsystencję, znakomicie nawilża skórę i nie zatyka porów. Zawiera magnez, żelazo, wapń, witaminy z grupy B, a także przeciwutleniacze, które spowalniają procesy starzenia się skóry. Tłoczone na zimno oleje z pestek arbuza wykazują silne właściwości przeciwzapalne i przeciwpasożytnicze. Mogą być stosowane zarówno u dorosłych, jak i u dzieci.

 

Olej z pestek arbuza – zastosowanie

Olej ten wykorzystywany jest w przemyśle farmaceutycznym, kosmetologii, a także w kuchni. Kosmetyki z dodatkiem oleju z pestek arbuza szybko się wchłaniają, pozostawiając skórę nawilżoną i gładką. Produkty anti-aging, w których składzie występuje olej z pestek arbuza, doskonale sprawdzą się w pielęgnacji cery dojrzałej i zmęczonej. 

Kremy i sera z olejem z pestek arbuza mogą być z powodzeniem stosowane przez osoby zmagające się z trądzikiem, cerą tłustą lub suchą. Co więcej, oleje te wykorzystuje się w pielęgnacji włosów i skóry głowy – również tej ze skłonnością do łupieżu. Od czasu do czasu odrobinę olejku warto dodać do wieczornej kąpieli.

Olej z pestek arbuza znajdziemy w takich produktach, jak kremy przeciwzmarszczkowe, maski i odżywki do włosów, pomadki do ust, kosmetyki dla dzieci, sera do pielęgnacji paznokci, płyny do kąpieli. Oleje z pestek arbuza to gotowa recepta na zdrową i pełną blasku skórę niezależnie od wieku!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium