Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej z pestek śliwek

Tłoczony na zimno olej z pestek śliwki domowej (Prunus domestica) doskonale sprawdza się do pielęgnacji twarzy i całego ciała. Ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Znany jest ze swych właściwości nawilżająco-odżywczych, dlatego znajduje zastosowanie w kosmetyce. 

 

Właściwości oleju z pestek śliwek

Olej zawiera bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu oleinowego i linolowego, a także witaminę E i drogocenne antyoksydanty w naturalnej postaci. Unikalny skład oleju sprawia, że jest on produktem o silnym działaniu nawilżającym i regenerującym. Działa przeciwstarzeniowo i odbudowuje płaszcz lipidowy skóry, chroniąc ją przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.  

 

Olej z pestek śliwki oczyszcza cerę, redukuje niedoskonałości i reguluje pracę gruczołów łojowych. Co więcej, znakomicie nawilża włosy i paznokcie. Pozwala tworzyć aromatyczne mieszanki do masażu całego ciała. 

 

Olej z pestek śliwki – zastosowanie

Olej ten może być stosowany jako baza pod makijaż lub regenerujące serum do twarzy. Wystarczy wklepać kilka kropel olejku w oczyszczoną, wilgotną skórę. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do kosmetyków anti-aging, balsamów nawilżających, odżywek do włosów, maseczek, peelingów i preparatów nawilżających do skóry dłoni oraz stóp. 

Olej przyniesie ukojenie suchym i spierzchniętym ustom. Może być stosowany do wrażliwej skóry pod oczami. Zimnotłoczone oleje z pestek śliwki przyjemnie „otulą” ciało po kąpieli lub podczas aromatycznego masażu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium