Kategorie

Oleje zimnotłoczone

  • «
  • 1
  • |
  • ...
  • |
  • 6
  • |
  • 7
  • |
  • 8
  • |
  • 9
  • |
  • 10
  • »

Olej z Nasion Chia ( Szałwii Hiszpańskiej ) 20 ml

Olej z Nasion Chia ( Szałwii Hiszpańskiej ) 20 ml
Olej z Nasion Chia ( Szałwii Hiszpańskiej ) 20 ml

Olej z nasion Szałwii Hiszpańskiej  - Chia, tłoczony na zimno. Nasiona pochodzą z plantacji w Meksyku. Olej z nasion Chia zawiera w swym składzie  dużo kwasów tłuszczowych omega-3 ( do 65% ), nie zawiera glutenu i tylko minimalne ilości sodu.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 7,90 zł
szt.

Olej z nasion Dzikiej Róży 20 ml nierafinowany, zimnotłoczony

Olej z nasion Dzikiej Róży  20 ml nierafinowany, zimnotłoczony
Olej z nasion Dzikiej Róży 20 ml nierafinowany, zimnotłoczony

Olej z nasion Dzikiej Róży , pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion ROSA CANINA, olej NIERAFINOWANY, surowiec na olej pochodzi z Bułgarii, produkt certyfikowany w Niemczech (KIWA).
Olej o czerwonym zabarwieniu i charakterystycznym zapachu (NIE PACHNIE RÓŻĄ !).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,90 zł
szt.

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml
Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml

Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,99 zł
szt.

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 50 ml

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 50 ml
Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 50 ml

Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 24,99 zł
szt.

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Nierafinowany, CP

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Nierafinowany, CP
Olej z Pestek Arbuza 100 ml Nierafinowany, CP

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z Pestek Arbuza NIERAFINOWANY / Watermelon Seed Oil Unrafined

MANUFACTURING METHOD: COLD PRESSED 

Olej Nierafinowany
INCL : Citrullus vulgaris
Numer CAS 0244-99-8
Numer EINECS 290-802-9

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 26,55 zł
szt.

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Rafinowany

Olej z Pestek Arbuza 100 ml Rafinowany
Olej z Pestek Arbuza 100 ml Rafinowany

Olej pozyskiwany  z pestek arbuza, łuskanych, a potem suszonych na słońcu. Ma wysoką odporność na jełczenie, jest olejem bardzo lekkim, szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, nawilża i łagodzi podrażnienia.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,90 zł
szt.

Olej z pestek Śliwek 100 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno

Olej z pestek Śliwek 100 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno
Olej z pestek Śliwek 100 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno

Olej z Pestek Śliwek, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno  pestek Śliwki Domowej (Prunus Domestica), jest olejem nierafinowanym, przetwarzanym tylko mechanicznie. Przeznaczony jest przede wszystkim dla cery dojrzałej, suchej, zniszczonej, bądź delikatnej.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 47,90 zł
szt.

Olej z pestek Śliwek 20 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno

Olej z pestek Śliwek 20 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno
Olej z pestek Śliwek 20 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno

Olej z Pestek Śliwek, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno  pestek Śliwki Domowej (Prunus Domestica), jest olejem nierafinowanym, przetwarzanym tylko mechanicznie. Przeznaczony jest przede wszystkim dla cery dojrzałej, suchej, zniszczonej, bądź delikatnej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,90 zł
szt.

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml
Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

Surowiec kosmetyczny Olej z Wiesiołka

Nazwa INCI: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil

Olej pozyskiwany metodą tłoczenia, na zimno, nie poddawany procesowi rafinacji, z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 8,70 zł
szt.
  • nowość

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 50 ml

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 50 ml
Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 50 ml

Surowiec kosmetyczny Olej z Wiesiołka

Nazwa INCI: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil

Olej pozyskiwany metodą tłoczenia, na zimno, nie poddawany procesowi rafinacji, z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis).

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,50 zł
szt.
  • nowość

Olej ze Smoczego Owocu 20 ml, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY

Olej ze Smoczego Owocu  20 ml, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY
Olej ze Smoczego Owocu 20 ml, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY

Metryka produktu.

PRODUCT NAME: DRAGON FRUIT SEED OIL, COLD PRESSED ( OLEJ Z NASION SMOCZEGO OWOCU – PITAJI)

PRODUCT INCI: HYLOCEREUS UNDATUS FRUIT EXTRACT

Olej tłoczony na zimno nierafinowany.

Kraj pochodzenia Peru, kraj certyfikacji Wielka Brytania

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 15,99 zł
szt.

Olej ze Smoczego Owocu 50 ml, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY

Olej ze Smoczego Owocu  50 ml, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY
Olej ze Smoczego Owocu 50 ml, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY

Metryka produktu.

PRODUCT NAME: DRAGON FRUIT SEED OIL, COLD PRESSED ( OLEJ Z NASION SMOCZEGO OWOCU – PITAJI)

PRODUCT INCI: HYLOCEREUS UNDATUS FRUIT EXTRACT

Olej tłoczony na zimno nierafinowany.

Kraj pochodzenia Peru, kraj certyfikacji Wielka Brytania

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 29,99 zł
szt.
  • «
  • 1
  • |
  • ...
  • |
  • 6
  • |
  • 7
  • |
  • 8
  • |
  • 9
  • |
  • 10
  • »

Oleje zimnotłoczone - „płynne złoto” w służbie pięknu

O dobroczynnych właściwościach olejów roślinnych wiedzieli już nasi praprzodkowie. Naturalne oleje i olejki eteryczne znane są na wszystkich szerokościach geograficznych. Nic więc dziwnego, że w obecnych czasach, gdy naturalne metody pielęgnacji i leczenia zyskały na znaczeniu, branża kosmetyczna i farmaceutyczna chętnie korzysta z darów natury.

Sklep esent.pl oferuje szeroki wybór olejów zimnotłoczonych, przeznaczonych do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Wśród najpopularniejszych wymienić należy kultowy olej arganowy, jojoba, makadamia, olej z drzewa herbacianego, czy poczciwy olej rycynowy. Każdy olej pozyskiwany jest z najlepszej jakości surowca, zachowując wszystkie substancje odżywcze, kwasy tłuszczowe NNKT, witaminy i minerały. 

 

Pielęgnacyjne właściwości olejów zimnotłoczonych

Poszczególne oleje zimnotłoczone wykazują szereg właściwości pielęgnacyjnych. Głęboko nawilżają i regenerują skórę, działają przeciwzmarszczkowo, zabezpieczają skórę przed działaniem wolnych rodników oraz chronią przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi. Koją cerę podrażnioną i zaczerwienioną. Przyspieszają gojenie się ran oraz wyrównują koloryt skóry, która jest doskonale gładka i promienna. 

Co więcej wspomagają leczenie rozmaitych dolegliwości, takich jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenie skóry czy ukąszenia owadów. Wiele z nich doskonale sprawdza się do pielęgnacji zniszczonych i suchych włosów. 

 

Oleje zimnotłoczone – zastosowanie

Dostępne w naszym sklepie nierafinowane oleje zimnotłoczone znakomicie sprawdzą się solo, albo jako dodatek do kosmetyku. Wzbogacą skład kremu przeciwzmarszczkowego, serum pod oczy, balsamu do ciała, mleczka do opalania, płynu do demakijażu, odżywki do włosów czy też zwykłej maseczki do twarzy. 

Można je stosować do relaksującego masażu lub jako odżywczy dodatek do kąpieli. Oleje zimnotłoczone są w pełni bezpieczne dla zdrowia – wystarczy wybrać swój ulubiony i pamiętać o regularnej aplikacji!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium