Kategorie

Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 500 ml

Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 500 ml
Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 500 ml

Olej z czarnuszki do zastosowań kosmetycznych ( Black Seed Oil ) otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej. Dzięki unikalnemu składowi,   wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość. Wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 69,90 zł
szt.

Olej z Kiełków Pszenicy 20 ml nierafinowany

Olej z Kiełków Pszenicy 20 ml nierafinowany
Olej z Kiełków Pszenicy 20 ml nierafinowany

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie  tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 5,30 zł
szt.

Olej z Kiełków Pszenicy 50 ml nierafinowany

Olej z Kiełków Pszenicy 50 ml nierafinowany
Olej z Kiełków Pszenicy 50 ml nierafinowany

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie  tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,90 zł
szt.

Olej z Marakui , rafinowany 20 ml.

Olej z Marakui , rafinowany 20 ml.
Olej z Marakui , rafinowany 20 ml.

Olej z Marakui, tłoczony na zimno z nasion rośliny Passiflora edulis, zwanej tez pod nazwą Męczennica jadalna - czyli Marakuja. Roślina wywodzi się z naturalnych stanowisk w Ameryce Południowej, w dniu dzisiejszym uprawiana jest w wielu krajach tropikalnych w Azji, Nowej Zelandii, Afryce. Olej podlega procesowi rafinacji pod kątem przemysłu kosmetycznego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 13,90 zł
szt.

Olej z Marakui , rafinowany 50 ml.

Olej z Marakui , rafinowany 50 ml.
Olej z Marakui , rafinowany 50 ml.

Olej z Marakui, tłoczony na zimno z nasion rośliny Passiflora edulis, zwanej tez pod nazwą Męczennica jadalna - czyli Marakuja. Roślina wywodzi się z naturalnych stanowisk w Ameryce Południowej, w dniu dzisiejszym uprawiana jest w wielu krajach tropikalnych w Azji, Nowej Zelandii, Afryce. Olej podlega procesowi rafinacji pod kątem przemysłu kosmetycznego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,90 zł
szt.

Olej z Maruli nierafinowany 100 ml

Olej z Maruli nierafinowany 100 ml
Olej z Maruli nierafinowany 100 ml

Olej z Maruli (Sclerocarya birrea) - pozyskiwany jest z nasion/owoców  drzewa Maruli, rosnącego naturalnie w Afryce Południowej. Olej zawarty w orzechach był wykorzystywany od …zawsze przez kobiety w Afryce Południowej przy pielęgnacji skóry i włosów . Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoksydanty, kwas oleinowy. Oferowany przez nas olej jest olejem organicznym, tłoczonym na zimno i nierafinowanym.

 

Dostępność: niewiele

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 62,50 zł
szt.

Olej z Maruli nierafinowany 20 ml

Olej z Maruli nierafinowany 20 ml
Olej z Maruli nierafinowany 20 ml

Olej z Maruli (Sclerocarya birrea) - pozyskiwany jest z nasion/owoców  drzewa Maruli, rosnącego naturalnie w Afryce Południowej. Olej zawarty w orzechach był wykorzystywany od …zawsze przez kobiety w Afryce Południowej przy pielęgnacji skóry i włosów . Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoksydanty, kwas oleinowy. Oferowany przez nas olej jest olejem organicznym, tłoczonym na zimno i nierafinowanym.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 16,90 zł
szt.

Olej z nasion Dzikiej Róży 50 ml nierafinowany, zimno tłoczony

Olej z nasion Dzikiej Róży  50 ml nierafinowany, zimno tłoczony
Olej z nasion Dzikiej Róży 50 ml nierafinowany, zimno tłoczony

Olej z nasion Dzikiej Róży , pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion ROSA CANINA, olej NIERAFINOWANY, surowiec na olej pochodzi z Bułgarii.
Olej o czerwonym zabarwieniu i charakterystycznym zapachu (NIE PACHNIE RÓŻĄ !).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 24,99 zł
szt.

Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml

Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml
Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml

Olej z nasion truskawki, tłoczony na zimno, nierafinowany, działa nawilżająco i chroni skórę przed niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Sprawdzi się doskonale przy pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i zniszczonej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,90 zł
szt.

Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 50 ml

Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 50 ml
Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 50 ml

Olej z nasion truskawki, tłoczony na zimno, nierafinowany, działa nawilżająco i chroni skórę przed niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Sprawdzi się doskonale przy pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i zniszczonej. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 22,50 zł
szt.

Olej z Opuncji Figowej 20 ml ( organiczny )

Olej z Opuncji Figowej 20 ml ( organiczny )
Olej z Opuncji Figowej 20 ml ( organiczny )

Olej z pestek opuncji figowej ( prickly pear seed oil ) pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno pestek owoców opuncji (Opuntia ficus-indica ), nierafinowany. Wykazuje bardzo silne działanie przeciwzmarszczkowe, nawilżające i uodparnia skórę na tzw „procesy fotostarzenia”.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 89,90 zł
szt.

Olej z Opuncji Figowej 30 ml ( organiczny ) w butelce z pipetą

Olej z Opuncji Figowej 30 ml ( organiczny ) w butelce z pipetą
Olej z Opuncji Figowej 30 ml ( organiczny ) w butelce z pipetą

Olej z pestek opuncji figowej ( prickly pear seed oil ) pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno pestek owoców opuncji (Opuntia ficus-indica ), nierafinowany. Wykazuje bardzo silne działanie przeciwzmarszczkowe, nawilżające i uodparnia skórę na tzw „procesy fotostarzenia”.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 109,90 zł
szt.

Oleje zimnotłoczone - „płynne złoto” w służbie pięknu

O dobroczynnych właściwościach olejów roślinnych wiedzieli już nasi praprzodkowie. Naturalne oleje i olejki eteryczne znane są na wszystkich szerokościach geograficznych. Nic więc dziwnego, że w obecnych czasach, gdy naturalne metody pielęgnacji i leczenia zyskały na znaczeniu, branża kosmetyczna i farmaceutyczna chętnie korzysta z darów natury.

Sklep esent.pl oferuje szeroki wybór olejów zimnotłoczonych, przeznaczonych do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Wśród najpopularniejszych wymienić należy kultowy olej arganowy, jojoba, makadamia, olej z drzewa herbacianego, czy poczciwy olej rycynowy. Każdy olej pozyskiwany jest z najlepszej jakości surowca, zachowując wszystkie substancje odżywcze, kwasy tłuszczowe NNKT, witaminy i minerały. 

 

Pielęgnacyjne właściwości olejów zimnotłoczonych

Poszczególne oleje zimnotłoczone wykazują szereg właściwości pielęgnacyjnych. Głęboko nawilżają i regenerują skórę, działają przeciwzmarszczkowo, zabezpieczają skórę przed działaniem wolnych rodników oraz chronią przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi. Koją cerę podrażnioną i zaczerwienioną. Przyspieszają gojenie się ran oraz wyrównują koloryt skóry, która jest doskonale gładka i promienna. 

Co więcej wspomagają leczenie rozmaitych dolegliwości, takich jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenie skóry czy ukąszenia owadów. Wiele z nich doskonale sprawdza się do pielęgnacji zniszczonych i suchych włosów. 

 

Oleje zimnotłoczone – zastosowanie

Dostępne w naszym sklepie nierafinowane oleje zimnotłoczone znakomicie sprawdzą się solo, albo jako dodatek do kosmetyku. Wzbogacą skład kremu przeciwzmarszczkowego, serum pod oczy, balsamu do ciała, mleczka do opalania, płynu do demakijażu, odżywki do włosów czy też zwykłej maseczki do twarzy. 

Można je stosować do relaksującego masażu lub jako odżywczy dodatek do kąpieli. Oleje zimnotłoczone są w pełni bezpieczne dla zdrowia – wystarczy wybrać swój ulubiony i pamiętać o regularnej aplikacji!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium