Kategorie

Olej z pestek Dyni 20 ml.

Olej z pestek Dyni 20 ml.
Olej z pestek Dyni 20 ml.

Olej z pestek DYNI, tłoczony na zimno, nierafinowany, pozyskiwany z pestek dyni - Cucurbita Pepo. Przeznaczony dla wszystkich rodzajów dojrzałej cery, nawilża skórę i wygładza zmarszczki.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 7,40 zł
szt.

Olej z pestek Dyni 50 ml.

Olej z pestek Dyni 50 ml.
Olej z pestek Dyni 50 ml.

Olej z pestek DYNI, tłoczony na zimno, nierafinowany, pozyskiwany z pestek dyni - Cucurbita Pepo. Przeznaczony dla wszystkich rodzajów dojrzałej cery, nawilża skórę i wygładza zmarszczki.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,50 zł
szt.

Olej z pestek Granatu, CP , nierafinowany 20 ml

Olej z pestek Granatu, CP , nierafinowany 20 ml
Olej z pestek Granatu, CP , nierafinowany 20 ml

Granatowiec właściwy, to krzew występujący naturalnie na Subkontynencie Indyjskim i w basenie Morza Śródziemnego. Olej pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno pestek owoców.  Ma silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i antyseptyczne. Sprawdzi się przede wszystkim przy cerze dojrzałej , trądzikowej i naczyńkowej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,90 zł
szt.

Olej z pestek Granatu, CP , nierafinowany 50 ml.

Olej z pestek Granatu, CP , nierafinowany 50 ml.
Olej z pestek Granatu, CP , nierafinowany 50 ml.

Granatowiec właściwy, to krzew występujący naturalnie na Subkontynencie Indyjskim i w basenie Morza Śródziemnego. Olej pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno pestek owoców.  Ma silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i antyseptyczne. Sprawdzi się przede wszystkim przy cerze dojrzałej , trądzikowej i naczyńkowej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 34,99 zł
szt.

Olej z Pestek Malin 20 ml - nierafinowany

Olej z Pestek Malin 20 ml - nierafinowany
Olej z Pestek Malin 20 ml - nierafinowany

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,40 zł
szt.

Olej z Pestek Malin 50 ml - nierafinowany

Olej z Pestek Malin 50 ml - nierafinowany
Olej z Pestek Malin 50 ml - nierafinowany

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,90 zł
szt.

Olej Arganowy tłoczony na zimno, ZE ŚWIEŻYCH ORZECHÓW 30ml w butelce z pipetą

Olej Arganowy  tłoczony na zimno, ZE ŚWIEŻYCH ORZECHÓW  30ml w butelce z pipetą
Olej Arganowy tłoczony na zimno, ZE ŚWIEŻYCH ORZECHÓW 30ml w butelce z pipetą

Olej arganowy intensywnie nawilża i odżywia skórę . Jest  silnym antyoksydantem, ma działanie antybakteryjne i antygrzybiczne. W rezultacie, odżywia i  regeneruje sucha skórę, nawilża ją, redukuje zmarszczki . Dermatologicznie jest polecany przy leczeniu trądziku, łuszczycy, oraz na rozstępy i blizny. Znakomicie odbudowuje włosy i paznokcie . Włosom nadaje niezrównany połysk i gładkość.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,90 zł
szt.

Olej Arganowy tłoczony na zimno, ZE ŚWIEŻYCH ORZECHÓW 50ml

Olej Arganowy  tłoczony na zimno, ZE ŚWIEŻYCH ORZECHÓW  50ml
Olej Arganowy tłoczony na zimno, ZE ŚWIEŻYCH ORZECHÓW 50ml

Olej arganowy intensywnie nawilża i odżywia skórę . Jest  silnym antyoksydantem, ma działanie antybakteryjne i antygrzybiczne. W rezultacie, odżywia i  regeneruje sucha skórę, nawilża ją, redukuje zmarszczki . Dermatologicznie jest polecany przy leczeniu trądziku, łuszczycy, oraz na rozstępy i blizny. Znakomicie odbudowuje włosy i paznokcie . Włosom nadaje niezrównany połysk i gładkość.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 17,90 zł
szt.

Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 100 ml.

Olej Jojoba  tłoczony na zimno, nierafinowany 100 ml.
Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 100 ml.

Dzięki bliskiemu powinowactwu  dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadając miękkość  i niespotykany blask. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Olej pomaga w leczeniu zapaleń skóry i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,50 zł
szt.

Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

Olej Jojoba  tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml
Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

Dzięki bliskiemu powinowactwu  dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadając miękkość  i niespotykany blask. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Olej pomaga w leczeniu zapaleń skóry i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,90 zł
szt.

Olej Kameliowy zimnotłoczony 100 ml.

Olej Kameliowy zimnotłoczony 100 ml.
Olej Kameliowy zimnotłoczony 100 ml.

Olej Kameliowy, pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu Camellia Kissi, występującego naturalnie w południowo-wschodniej Azji (Krzew ten należy do tej samej rodziny co Krzew Herbaciany). Olej wchłania się błyskawicznie , nie pozostawiając tłustego filmu, nie ma wyczuwalnego zapachu. Używanie oleju kameliowego w Japonii i Chinach ma wieluwiekową tradycję, zwłaszcza w pielęgnacji włosów  i skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 30,99 zł
szt.

Olej Kameliowy zimnotłoczony 20 ml.

Olej Kameliowy zimnotłoczony 20 ml.
Olej Kameliowy zimnotłoczony 20 ml.

Olej Kameliowy, pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu Camellia Kissi, występującego naturalnie w południowo-wschodniej Azji (Krzew ten należy do tej samej rodziny co Krzew Herbaciany). Olej wchłania się błyskawicznie , nie pozostawiając tłustego filmu, nie ma wyczuwalnego zapachu. Używanie oleju kameliowego w Japonii i Chinach ma wieluwiekową tradycję, zwłaszcza w pielęgnacji włosów  i skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 8,60 zł 9,60 zł
szt.
  • promocja

Oleje zimnotłoczone - „płynne złoto” w służbie pięknu

O dobroczynnych właściwościach olejów roślinnych wiedzieli już nasi praprzodkowie. Naturalne oleje i olejki eteryczne znane są na wszystkich szerokościach geograficznych. Nic więc dziwnego, że w obecnych czasach, gdy naturalne metody pielęgnacji i leczenia zyskały na znaczeniu, branża kosmetyczna i farmaceutyczna chętnie korzysta z darów natury.

Sklep esent.pl oferuje szeroki wybór olejów zimnotłoczonych, przeznaczonych do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Wśród najpopularniejszych wymienić należy kultowy olej arganowy, jojoba, makadamia, olej z drzewa herbacianego, czy poczciwy olej rycynowy. Każdy olej pozyskiwany jest z najlepszej jakości surowca, zachowując wszystkie substancje odżywcze, kwasy tłuszczowe NNKT, witaminy i minerały. 

 

Pielęgnacyjne właściwości olejów zimnotłoczonych

Poszczególne oleje zimnotłoczone wykazują szereg właściwości pielęgnacyjnych. Głęboko nawilżają i regenerują skórę, działają przeciwzmarszczkowo, zabezpieczają skórę przed działaniem wolnych rodników oraz chronią przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi. Koją cerę podrażnioną i zaczerwienioną. Przyspieszają gojenie się ran oraz wyrównują koloryt skóry, która jest doskonale gładka i promienna. 

Co więcej wspomagają leczenie rozmaitych dolegliwości, takich jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenie skóry czy ukąszenia owadów. Wiele z nich doskonale sprawdza się do pielęgnacji zniszczonych i suchych włosów. 

 

Oleje zimnotłoczone – zastosowanie

Dostępne w naszym sklepie nierafinowane oleje zimnotłoczone znakomicie sprawdzą się solo, albo jako dodatek do kosmetyku. Wzbogacą skład kremu przeciwzmarszczkowego, serum pod oczy, balsamu do ciała, mleczka do opalania, płynu do demakijażu, odżywki do włosów czy też zwykłej maseczki do twarzy. 

Można je stosować do relaksującego masażu lub jako odżywczy dodatek do kąpieli. Oleje zimnotłoczone są w pełni bezpieczne dla zdrowia – wystarczy wybrać swój ulubiony i pamiętać o regularnej aplikacji!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium