Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Olej z nasion rzodkwi

Olej z nasion rzodkwi to novum na polskim rynku kosmetycznym. Olej otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion rzodkwi (Raphanus Sativus). Bogaty skład produktu sprawia, że olej coraz częściej znajduje zastosowanie w branży kosmetycznej i farmaceutycznej. Docenią go miłośnicy naturalnych kosmetyków pielęgnacyjnych. 

 

Właściwości oleju z nasion rzodkwi

Olej ten zawiera ciekawą kombinację kwasów tłuszczowych, witaminę B6, ryboflawinę oraz szereg korzystnych dla zdrowia mikroelementów, takich jak wapń, magnez i miedź. Olej działa regenerująco i nawilżająco na skórę. Koi cerę przesuszoną. Działa przeciwgrzybiczo i antybakteryjnie. Wyrównuje koloryt skóry i dodaje jej blasku.

Olej z nasion rzodkwi korzystnie wpływa na kondycję włosów, skóry głowy oraz paznokci. Chroni naskórek przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Produkt należy przechowywać w temperaturze 15-20 st. Celsjusza. 

 

Olej z nasion rzodkwi – zastosowanie

Olej można stosować samodzielnie lub jako dodatek do innych olejów i kosmetyków. Wzbogaci skład kremu, balsamu oraz preparatu regeneracyjnego do paznokci. Świetnie sprawdzi się do olejowania włosów – zarówno na sucho, jak i na mokro. Oleje z nasion rzodkwi można stosować jako dodatek do odżywki do suchych i łamliwych kosmyków. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium