Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
  • promocja
  • promocja

Olej z baobabu: „Drzewo Życia” w służbie pięknu

Baobab – symbol siły i długowieczności. Pozyskiwany z nasion Adansonia Digitata olej z baobabu, to kolejny eliksir o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych i prozdrowotnych, który został doceniony jako naturalny kosmetyk do zadań specjalnych.

Znakomicie nawilża skórę, zabezpiecza ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, pomaga uporać się z przebarwieniami i stanami zapalnymi na skórze. Tradycyjnie wytwarzany w Afryce Wschodniej, dziś cieszy się rosnącą popularnością w Europie i za oceanem.

 

Właściwości oleju z baobabu

Olej z baobabu ma delikatny orzechowy zapach i jasnobrązowy kolor. Dzięki lekkiej konsystencji szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Stosowany regularnie spłyca drobne zmarszczki i przeciwdziała powstawaniu nowych. Wykazuje silne działanie regenerujące, odżywcze i lecznicze.

Olej z baobabu to bomba witaminowa. Bogactwo witamin A, D, E i F wspomaga procesy fizjologiczne na skórze i przeciwdziała wolnym rodnikom. Tłoczony na zimno olej zawiera ponadto nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają zbawienny wpływ na kondycję całego organizmu. 

 

Olej z baobabu – zastosowanie

Olej z baobabu znaleźć można w kosmetykach pielęgnacyjnych, maseczkach do twarzy, a także w odżywkach do włosów i paznokci. Przeznaczony jest do każdego rodzaju skóry - również tej wrażliwej ze skłonnością do przesuszenia. Z powodzeniem możemy go stosować solo jako olejek do twarzy lub balsam do ciała. Podczas wakacji przyniesie ukojenie podrażnionej przez słońce skórze.

Olej z nasion baobabu wspomaga leczenie rozstępów, blizn potrądzikowych, egzemy, łuszczycy, czy też atopowego zapalenia skóry. Oleje z baobabu tłoczone na zimno, to recepta na piękną i pełną blasku cerę w każdym wieku!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium