OLEA-HT 10 10 g - (ekstrakt z oliwek)

OLEA-HT 10  10 g - (ekstrakt z oliwek)
OLEA-HT 10 10 g - (ekstrakt z oliwek)

OLEA-HT 10 , pod tą groźnie brzmiącą nazwą kryje się naturalny składnik aktywny pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z owoców drzewa oliwnego . Historia użycia oliwek i pozyskiwanego z nich oleju w kosmetyce sięga czasów Starożytnej Grecji , w Imperium Rzymskim olej był podstawą preparatów do makijażu. Współcześnie surowce pozyskiwane z drzew oliwnych, są powszechnie używane w przemyśle kosmetycznym i  farmaceutycznym.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,90 zł 24,14 zł
szt.
  • promocja

QT 40® 10 ml. Modelowanie konturu twarzy.

QT 40® 10 ml. Modelowanie  konturu twarzy.
QT 40® 10 ml. Modelowanie konturu twarzy.

QT 40® to oryginalny oligosacharyd pochodzenia morskiego, polecany jako dodatek do kosmetyków modelujących kontury twarzy. W badaniach klinicznych potwierdzono jego wielokierunkowe działanie na macierz pozakomórkową, czyli skomplikowaną sieć, która wypełnia przestrzeń między komórkami skóry i zespala je ze sobą. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,80 zł
szt.

LycoMega 10 ml produkt standaryzowany na zawartość likopenu !

LycoMega 10 ml produkt standaryzowany na zawartość likopenu !
LycoMega 10 ml produkt standaryzowany na zawartość likopenu !

Metryka produktu : LycoMega  wyprodukowanego przez firmę Lessonia

Wyciąg z oleju z nasion pomidora i  oleju z nasion jarzębiny  standaryzowany na zawartość likopenu (80 ppm).

INCL : Solanum Lycopersicum Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, HelianthusAnnuus Seed Oil, Tocopherol, Lycopene

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 20,48 zł
szt.

Liftiss®SB 20 ml Działanie przeciwzmarszczkowe.

Liftiss®SB   20 ml Działanie przeciwzmarszczkowe.
Liftiss®SB 20 ml Działanie przeciwzmarszczkowe.

Liftiss®SB to naturalny surowiec kosmetyczny o natychmiastowym działaniu przeciwzmarszczkowym i rozświetlającym, którego skuteczność została potwierdzona w badaniach klinicznych. Jest szczególnie polecany jako dodatek w pielęgnacji skóry wiotkiej, pozbawionej jędrności i nawilżenia oraz prewencyjnie, w celu zapobiegania pierwszym efektom starzenia się organizmu.  

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 23,00 zł
szt.

Wyciąg z Aloesu w ciekłej frakcji oleju kokosowego 100 ml

Wyciąg z Aloesu w ciekłej frakcji oleju kokosowego 100 ml
Wyciąg z Aloesu w ciekłej frakcji oleju kokosowego 100 ml

METRYKA PRODUKTU  : Wyciąg z Aloesu w ciekłej frakcji oleju kokosowego (ALOE VERA, OILY EXTRACT IN COCONUT )

INCI: ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLCERIDE

CAS NUMBER: 85507-69-3 / 73398-61-5

EINECS NUMBER: 287-390-8 / 265-724-3

MANUFACTURING METHOD: ALOE VERA INFUSED IN FRACTIONATED COCONUT (MCT).

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,29 zł
szt.

Plump Oleoactif 10 ml - usta

Plump Oleoactif  10 ml - usta
Plump Oleoactif 10 ml - usta

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego  (Raw Material) : PLUMP OLEOACTIF®

INCL : Simmondsia Chinensis Seed Oil (and) Punica Granatum Flower Extract (and) Polyglyceryl-3 Diisostearate

INCI Europe N° CAS

Simmondsia Chinensis Seed Oil     90045-98-0

Punica Granatum Flower Extract   84961-57-9

Polyglyceryl-3 Diisostearate            66082-42-6 /85666-92-8

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 29,91 zł 41,90 zł
szt.
  • promocja

Lift Oleoactif 10 ml - anti ageing

Lift Oleoactif  10 ml - anti ageing
Lift Oleoactif 10 ml - anti ageing

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego  (Raw Material) : Lift Oléoactif®

INCL : Carthamus Tinctorius Seed Oil (and) Spilanthes Acmella Flower /Leaf/Stem Extract (and) Astragalus Membranaceus Root Extract (and) Ubiquinone (and) Tocopherol

INCI Europe N° CAS

Carthamus Tinctorius Seed Oil      8001-23-8

Spilanthes Acmella Flower/Leaf/Stem Extract    90131-24-1

Astragalus Membranaceus Root Extract      94166-93-5

Ubiquinone     303-98-0/ 1339-63-5/ 60684-33-5

Tocopherol    54-28-4 / 16698-35-4 / 10191-41-0 / 119-13-1 / 1406-18-4 / 1406-66-2 / 2074-53-5 / 59-02-9 / 7616-22-0

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 31,49 zł
szt.

LycoMega 20 ml produkt standaryzowany na zawartość likopenu !

LycoMega 20 ml produkt standaryzowany na zawartość likopenu !
LycoMega 20 ml produkt standaryzowany na zawartość likopenu !

Metryka produktu : LycoMega  wyprodukowanego przez firmę Lessonia

Wyciąg z oleju z nasion pomidora i  oleju z nasion jarzębiny  standaryzowany na zawartość likopenu (80 ppm).

INCL : Solanum Lycopersicum Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, HelianthusAnnuus Seed Oil, Tocopherol, Lycopene

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 38,84 zł
szt.

Wyciąg z Aloesu w proszku stężony 200 : 1 waga 10 g

Wyciąg z  Aloesu w proszku stężony 200 : 1  waga 10 g
Wyciąg z Aloesu w proszku stężony 200 : 1 waga 10 g


Aloes ....nie ma drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Oferujemy koncentrat stężony dwustukrotnie, mający postać białawego proszku. 
Ekstrakt pozyskiwany z miąższu liści Aloe Vera , następnie poddany procesowi liofilizacji. Produkt w 100 % naturalny, nie zawiera konserwantów , ani innych dodatków.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 40,94 zł
szt.

OLEA-HT 10 50 g - (ekstrakt z oliwek)

OLEA-HT 10  50 g - (ekstrakt z oliwek)
OLEA-HT 10 50 g - (ekstrakt z oliwek)

OLEA-HT 10 , pod tą groźnie brzmiącą nazwą kryje się naturalny składnik aktywny pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z owoców drzewa oliwnego . Historia użycia oliwek i pozyskiwanego z nich oleju w kosmetyce sięga czasów Starożytnej Grecji , w Imperium Rzymskim olej był podstawą preparatów do makijażu. Współcześnie surowce pozyskiwane z drzew oliwnych, są powszechnie używane w przemyśle kosmetycznym i  farmaceutycznym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 45,00 zł 96,56 zł
szt.
  • promocja

QT 40® 30 ml. Modelowanie konturu twarzy.

QT 40® 30 ml. Modelowanie  konturu twarzy.
QT 40® 30 ml. Modelowanie konturu twarzy.

QT 40® to oryginalny oligosacharyd pochodzenia morskiego, polecany jako dodatek do kosmetyków modelujących kontury twarzy. W badaniach klinicznych potwierdzono jego wielokierunkowe działanie na macierz pozakomórkową, czyli skomplikowaną sieć, która wypełnia przestrzeń między komórkami skóry i zespala je ze sobą. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 48,20 zł
szt.

Plump Oleoactif 20 ml - usta

Plump Oleoactif  20 ml - usta
Plump Oleoactif 20 ml - usta

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego  (Raw Material) : PLUMP OLEOACTIF®

INCL : Simmondsia Chinensis Seed Oil (and) Punica Granatum Flower Extract (and) Polyglyceryl-3 Diisostearate

INCI Europe N° CAS

Simmondsia Chinensis Seed Oil     90045-98-0

Punica Granatum Flower Extract   84961-57-9

Polyglyceryl-3 Diisostearate            66082-42-6 /85666-92-8

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 54,90 zł 69,18 zł
szt.
  • promocja

Ekstrakty roślinne - czym są?

W pielęgnacji coraz bardziej doceniamy bogactwo świata roślin. Ekstrakty roślinne są szeroko wykorzystywane w kosmetykach, ich zastosowanie jest niezwykle zróżnicowane. Czy są ekstrakty? Są to substancje czynne, które ekstrahuje się z roślin różnymi metodami, które mają na celu uzyskanie pełnowartościowego produktu, o niezmienionych właściwościach.

Ekstrakcja polega na przeniesieniu substancji czynnej do konkretnego roztworu. W zależności od używanego odczynnika, możemy wyróżnić kilka rodzajów ekstraktów.

Ekstrakty roślinne - rodzaje

Jeśli odczynnikiem jest woda, uzyskamy ekstrakt wodny. Ma on wady i zalety. Z jednej strony nadaje się do wszystkich formuł kosmetycznych, jest uniwersalny. Z drugiej strony, tego rodzaju ekstrakty charakteryzuje mniejsza trwałość. Zdecydowanie bardziej wytrzymałe będą ekstrakty alkoholowe. Wykorzystuje się je najczęściej w formułach płynnych lub żelowych. Inną grupą są ekstrakty glikolowe i glicerolowe. Są one bardzo trwałe, a co więcej, wykazują odporność na mikroorganizmy, co sprawia, że kosmetyki tworzone na ich bazie są bezpieczniejsze w użyciu. Ostatnią grupą są ekstrakty olejowe. Są wytrzymałe, ale żeby dobrze działały w formule kosmetycznej, wymagane jest dodanie do nich przeciwutleniaczy.

Dlaczego warto kupować ekstrakty roślinne?

Ekstrakty roślinne warto kupować z uwagi na ich wyjątkowe właściwości. Są one idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą podkręcić swoją codzienną pielęgnację, zadbać o skórę, a jednocześnie pozostawać w zgodzie z naturą.

Jednym z najpopularniejszych obecnie ekstraktów roślinnych jest bakuchiol, nazywany roślinnym retinolem. Jest to wyciąg z Psoralea Corylifolia. Aktywizuje głębsze warstwy skóry, sprawia, że wzrasta produkcja fibroblastów odpowiedzialnych za produkcję kolagenu i elastyny. W delikatny sposób złuszcza naskórek. Jego działanie zauważalne jest już po kilku zastosowaniach. Skóra jest miększa, jędrniejsza, bardziej elastyczna. Bakuchiol oddziałuje też na zmarszczki, powodując ich spłycenie. Ujednolicony jest koloryt skóry, zmniejszają się przebarwienia. Bakuchiol jest świetnym zamiennikiem retinolu, ponieważ posiada jego zalety, a jednocześnie może być stosowany przez kobiety w ciąży, nie podrażnia, nie uwrażliwia na słońce.

Jednym z najbardziej wyjątkowych ekstraktów roślinnych jest wyciąg z aloesu. Aloes ma niezwykle szerokie spektrum działania. Nawilża, jest idealnym humektantem pod produkty o olejowej konsystencji. Może być stosowany na poparzenia słoneczne, alergie, poparzenia. Ma działanie oczyszczające i antyseptyczne, sprawdzi się przy problemach skórnych. Aloes zmiękcza włosy, pomaga jeśli zauważamy ich przesuszenie i łamliwość. Świetnie łagodzi podrażnienia po goleniu.

Ciekawym produktem jest również wyciąg z mchu. Mech to jedna z tych roślin, która jest niezwykle odporna na zmiany środowiskowe. Ma szereg mechanizmów, które pozwalają mu przystosować się do różnych trudności. Ekstrakt z mchu pomaga skórze dopasować się do zmian zachodzących w środowisku. Poprawia nawilżenie skóry, szczególnie polecany jest osobom, które na przykład stale przebywają w pomieszczeniach klimatyzowanych lub ogrzewanych. Oczyszcza skórę, wzmacnia jej odporność, ujednolica koloryt. Ekstrakt z mchu wykazuje też działanie przeciwzmarszczkowe. Warto wspomnieć również, że pomaga utrzymać efekt zdrowej skóry poprzez utrzymywanie zdrowych jąder komórkowych.

Ekstrakt roślinny - cena

Ceny ekstraktów roślinnych są bardzo zróżnicowane. Substancje te stały się niezwykle popularne w branży. Ekstrakty dodawane są do kremów, toników, mgiełek, balsamów. Nie ma grupy produktów kosmetycznych, w której nie znaleźlibyśmy kosmetyku bazującego na ekstraktach roślinnych. W związku z tym, możemy się spodziewać, że w drogeriach znajdziemy na przykład krem z aloesem za kilkanaście złotych i za kilkaset złotych. Wszystko będzie zależeć od marki. Warto rozważyć kupno czystych ekstraktów i dodanie ich do kosmetyków. OLEA-HT, czyli ekstrakt z oliwek o gramaturze 10 gram, możemy mieć w cenie 24 złotych. Bakuchiol, czyli wyciąg z Psoralea Corylifolia kupimy za 73 złote (5 ml). 100 ml wyciągu z aloesu dostępne jest za około 27 złotych. Ceny poszczególnych ekstraktów różnią się między sobą.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium