Hydrolat z kwiatu pomarańczy (Neroli) 100 ml. 0 & 3

hydrolat-z-neroli-wiz.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,78 zł 14,20 zł 12.78
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 14,06 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.5
Producent: ESENT
Kod produktu: 3652-85363
Kod EAN: 5902574356086

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Hydrolat z kwiatów pomarańczy / ORANGE / NEROLI, WATER ORGANIC
INCL :CITRUS AURANTIUM DULCIS FLOWER WATER OR CITRUS AURANTIUM AMARA FLOWER WATER

Numer CAS 8028-48-6 / 68916-04-1 / 72968-50-4
Numer 232-433-8 / 277-143-2

pH - 4,05

Hydrolat pozyskiwany ze świeżych kwiatów gorzkiej pomarańczy ( Citrus Aurantium Amara ) w procesie destylacji parą wodną. Ma postać niemal bezbarwnego płynu o korzennym zapachu. 

Certyfikowany jako surowiec organiczny w Wielkiej Brytanii.

Kraj pochodzenia surowca  Wielka Brytania

 


Działanie.

Stosowany na skórę łagodzi stany zapalne, działa kojąco, zmniejsza zaczerwienienia.
Chroni zwarty w skórze kolagen i elastynę przed przedwczesnym rozkładem ( czyli spowalnia oznaki starzenia ). Inną jakże pożądaną cechą hydrolatu jest regulacja pracy gruczołów łojowych i stymulacja mikrokrążenia w skórze stąd polecany jest do cery tłustej , trądzikowej, naczyńkowej z zaczerwienieniami itp. Zawiera w swym składzie bioflawonoidy działające antyoksydacyjnie.

Ma delikatne właściwości ściągające stąd nie należy go stosować przy cerze bardzo suchej.

Aromat hydrolatu działa relaksująco i tonizująco, nie powodując jednocześnie senności.

 

Stosowanie.

Hydrolat jest znakomitym surowcem/ bazą do przygotowania mgiełek, płynów micelarnych, płynów tonizujących. Hydrolat ma stosunkowo niskie pH może podrażniać skórę bardzo delikatną. Zlecane stężenie w tego typu formułach kosmetycznych to 30-100%.

Można go używać jako dodatek/składnik kremów/serum, składnik hypoalergicznych perfum , czy jako dodatek do płynów do higieny intymnej. We wszystkich formulacjach, wniesie swoje właściwości antysptyczne, kojące, i regenerujące.

W kosmetyce często używany jest do rozrabiania peelingów lub maseczek w proszku, jako składnik wód perfumowanych.


Informacje chemiczne.

Przejrzysty ( słomkowy ) płyn, świeży korzenno-cytrusowy zapach
pH - 4,05

Układ Konserwujący : brak

 

 

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

10 sierpnia 2018

Zapach jest podobny do pomarańczy jednak można wyczuć w nim nutkę gorzkości - taka gorzka pomarańcza. W sumie to ważniejsze są efekty od zapachu. Świetnie sprawdził się , gdy przed okresem wychodziły mi pryszcze (to wkurzające mieć tak każdego miesiąca , Wy też tak macie? ) to zauważyłam ,że szybciej znikają z twarzy oraz zmniejsza zaczerwienienie na twarzy ( mam niestety widoczną na twarzy taką małą sieć naczynek krwionośnych ). Całą recenzje możecie przeczytać tutaj : http://natalie-forever.blogspot.com/2016/01/genialna-marka-esent.html

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium