KWAS HIALURONOWY ,KOLAGEN z ELASTYNĄ, KERATYNA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 31,50 zł 31.50
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.41035
Producent: ESENT
Kod produktu: 3218-227A8

Opis

W zestawie trzy buteleczki, każda o pojemności 30 ml.

Kwas hiularonowy jest naturalnym składnikiem wszystkich tkanek organizmu człowieka. W skórze stanowi ona nawet 50 % objętości. Odpowiada on za zdolność wiązania przez skórę wody, a co za tym idzie jej jędrność, sprężystość... w skrócie piękny wygląd. Wraz z wiekiem stężenie kwasu w skórze spada, czego konsekwencją jest wiotczenie skóry, zmarszczki.
Kwas hialuronowy jest bardzo często używany jako składnik kremów, balsamów itp. Niestety jest on dodawany w niewielkich ilościach, stąd i jego działanie jest mocno ograniczone.
Sprzedawany przez kwas hialuronowy ma postać żelu o zawartości kwasu 4 % !
W kosmetyce rozróżniamy dwa podstawowe rodzaje kwasu hialuronowego, kwas wielkocząsteczkowy i mało - ultra mało cząsteczkowy. Sprzedawany przez nas kwas hialuronowy jest mixem wielko i ultra mało cząsteczkowego ( 50/50% ). Dlatego idealnie się wchłania i dociera tak do powierzchniowych jak i głębszych warstw skóry, zachowując przy tym maksymalną zdolność do wiązania wody w skórze.
Sprzedawany przez nas roztwór kwasu hialuronowego, jest produkowany w antyseptycznym otoczeniu i pakowany w opakowania całkowicie obojętne dla kwasu.
Kwas hialuronowy jest substancją biozgodną.

Sposób użycia.

Zastosowanie 4 % roztworu jest bardzo szerokie, można go stosować podobnie jak krem, olejek, balsam czyli nanosząc go punktowo na obszary bardzo wysuszonej skóry, bądź bezpośrednio na zmarszczki, można go też używać jako dodatek do kremów, balsamów.Stosować najlepiej na noc. Należy pamiętać , że jest to maksymalne kosmetyczne stężenie kwasu, może wywołać chwilowe zaczerwienie, za to efekt jest widoczny już po pierwszym zastosowaniu.
Stosując go waraz z ( np ) olejem arganowym otrzymujemy znakomite serum.
Przy stosowaniu go bezpośrednio na włosy, zaskakująco szybko i skutecznie wzmacnia je ( włosy farbowane ) i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Przy stosowaniu bezpośrednio na włosy należy go rozcieńczyć wodą, lub nawet dodać go odżywki do włosów.

Informacje chemiczne.

Oferujemy kwas hialuronowy odpowiadający masie cząsteczkowej naturalnego kwasu występującego w ludzkiej skórze.
Kwas wielkocząsteczkowy (HMW/MSDS) ma masę molową 1.28 MDa
Kwas ultra małocząsteczkowy (ULMW/MSDS) ma masę molową 5,45 KDa
Kwas hialuronowy – glikozoaminoglikan (rodzaj polisacharydu), który występuje we wszystkich organizmach żywych i należy do najliczniejszej grupy związków mających identyczną budowę chemiczną tak u bakterii, jak i człowieka. Kwas hialuronowy jest biopolimerem, w którym występują naprzemiennie mery kwasu D-glukuronowego i N-acetylo-D-glukozaminy połączone wiązaniami β(1→4) i β(1→3) glikozydowymi. Naturalnie występujący kwas hialurynowy posiada masę cząsteczkową od 102 do 104 kDa


Kolagen z elastyną.

Elastyna jest białkiem włóknistym, budującym wraz kalogenem tkankę łączną. Dzięki swym właściwościom fizycznym odpowiada za elastyczność skóry. Niestety po 25 roku życia produkcja elastyny w naszym organizmie drastycznie spada. Do 50 roku życia znikają tez jej zapasy w skórze, skutkiem czego skóra traci jędrność, wysycha, tworzą się zmarszczki.

Działanie.

Działanie kolagenu z elastyna jako dodatku do kremów, serum itp, jest naprawdę imponujące :

- silnie nawilża skórę
- tworzy cienki film na skórze zabezpieczający przed niekorzystnym wpływem otoczenia
- zwiększa sprężystość/elastyczność skóry
- zmiękcza skórę, nadaje skórze aksamitny dotyk
- doskonale wygładza zmarszczki
- powoduje optymalny przyrost tkanki skórnej w zmarszczce
- likwiduje "worki" pod oczami
- eliminuje przebarwienia skóry
- wygładza i spłyca blizny
- likwiduje cellulit i rozstępy
- znacznie ujędrnia, podnosi biust.


Zastosowanie.

Naturalnie możemy stosować kolagen z elastyna bezpośrednio na skórę( twarzy, dekolt, szyja ), bezpośrednio przed nałożeniem kremu,oliwki,balsamu itp.
Można go też używać jako dodatek do ulubionego kremu, balsamu itp ( zachowując stężenie do 3%, w przypadku kremów bardzo tłustych do 5% ). Surowieć należy dodawać do kremów w temperaturze pokojowej !
Po otwarciu opakowania przechowywać najlepiej w lodówce, przed użyciem doprowadzić ją do temperatury pokojowej. Z kremami mieszać w temperaturze do 34 stopni.
Rewelacyjne efekty przynosi mieszanie kolagenu z elastyna z oleje arganowym lub jojoba i stosowanie bezpośrednio na twarz , bądź włosy

Przeciwwskazania.

-choroby nerek
-uczulenie na białko rybie
-choroby z grupy kalogenoz

Informacje chemiczne.

INCI: Soluble Collagen, Hydrolized Elastin
Wygląd i konsystencja: jednorodna, klarowna ciecz, o słabym lecz charakterystycznym zapachu.
pH: 3,2 - 4,2
gęstość 1.0 g/cm3
W niskich temperaturach może wystąpić żelowanie, w postać płynną surowiec przejdzie w temperaturze 25-30 stopni.

Keratyna hydrolizowana.

 

 
Keratyna należy do grupy białek (protein), występujących naturalnie w skórze, włosach i paznokciach. Jest podstawowym budulcem łodygi i wierzchniej warstwy włosa. Jest naturalnie wytwarzana w mieszkach włosowych. Hydrolizat keratyny otrzymywany jest z wełny owczej, a proces hydrolizy pozwala uzyskać keratynę o lepszym stopniu przyswajalności przez włosy i paznokcie.
Keratyna stosowana w produktach do pielęgnacji włosów nadaje im zdrowy wygląd, przywraca połysk, utrzymuje odpowiednie nawilżenie. Hydrolizat
wnika w strukturę włosa, wbudowując się w uszkodzone miejsca. Dzięki temu zwiększają ich sprężystość i objętość. Na powierzchni włosów wytwarza koloidy zabezpieczające przed szkodliwym działaniem farb do włosów, produktów do trwałej ondulacji, czy promieniami UV.
Obok zdolności wypełniania ubytków w strukturze włosów, hydrolizat keratyny intensywnie nawilża włosy i reguluje ich wilgotność.
Keratyna stosowana przy pielęgnacji paznokci, odbudowuje strukturę płytki, wzmacnia ją, utwardza, zapobiega złamaniom, usuwa przebarwienia. Jest substancją biozgodną.

Podsumowując keratyna hydrolizowana zastosowana w pielęgnacji włosów: 

 
 
- wyczuwalnie wzmacnia włosy, poprawia ich elastyczność i sprężystość, dodaje im połysku, gładkości i zdrowego wyglądu,
- zwiększa objętość włosów,
- poprawia ich wytrzymałość mechaniczną, dzięki czemu nie ulegają one łamaniu podczas czesania,
- redukuje skłonności do rozdwajania się końcówek,
- poprawia skręt włosów i ułatwia ich układanie,
- stosowana regularnie, przedłuża skręt włosów po trwałych ondulacjach, 
- zwiększa stopień nawilżenia włosów,
- chroni włosy przed wysuszającym działaniem zbyt silnych detergentów stosowanych w szamponach, 
- dzięki zawartości siarki, wpływa również korzystnie na skórę głowy, działa przeciwłupieżowo i łagodząco, 
- wykazuje wysokie powinowactwo do włosów zniszczonych, na zasadzie cementu wypełnia i reperuje uszkodzenia włosów.
 

W pielęgnacji paznokci:
 
 
- regeneruje uszkodzoną płytkę paznokcia, wzmacnia ją i pogrubia,
- zapobiega łamaniu i rozdwajaniu paznokci,
- nawilża i goi pękający naskórek wokół paznokci,
- poprawia stan zażółconych i przebarwionych paznokci.



Sposób użycia.
 
 
Hydrolizat keratyny można stosować jako dodatek do odżywek i szamponów do włosów. Można go też stosować bezpośrednio wmasowując kilka kropel we włosy ( przed myciem ), lub paznokcie. Należy mieć na uwadze , że hydrolizat keratyny jest substancją silnie skoncentrowana stąd należy zachować w jej stosowaniu umiar. Jako dodatek do odżywek i szamponów nie powinien stanowić więcej niż 4 % objętości. W przypadku stosowania bezpośredniego, używać dosłownie kilku kropel, razie wątpliwości można go w każdej chwili rozcieńczyć wodą.
Po otwarciu zalecamy przechowywanie w lodówce.
 
Informacje chemiczne
 
Jednorodna, klarowna ciecz o barwie bursztynowej.
Zapach - słaby, charakterystyczny.
pH wyrobu: 4,0 – 6,0.
gęstość 1.0 g/ml.
 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl