Kwas askorbinowy-witamina C lewoskrętna CZDA 100 g

kwas-laskorbinowy-wiz.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,90 zł 14,90 zł 11.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: 4771-305F4_20160815105815

Opis

Kwas askorbinowy-witamina C lewoskrętna CZDA ( Czysta do analizy )

Biologicznie aktywna postać witaminy C , stosowana w kosmetyce od dawna, ceniona za  poprawę jędrności i elastyczności skóry. Wersja  CZDA (Czysta do analizy), zapewnia optymalny stosunek jakości do ceny, jest najczęściej wykorzystywaną forma Witaminy C w kosmetyce ( a także w farmacji).


Działanie.

Witamina C, jest jednym z czynników mających wpływ na syntezę kolagenu i elastyny w skórze. Dzięki temu przy regularnym stosowaniu ujędrnia i uelastycznia skórę, a dzięki wzmocnieniu włókien kolagenowych pośrednio , poprawia owal twarzy.

Regularne stosowanie witaminy C ma korzystny wpływ na naczynia włosowate w skórze, uszczelnia ich ściany i poprawia elastyczność.

Czysto kosmetycznym skutkiem stosowania witaminy C jest poprawa kolorytu - rozjaśnienie cery.

Jest znakomitym antyoksydantem, wspomaga i przyspiesza proces leczenia po oprzeniach słonecznych, wspomaga leczenie trądziku.

Stosowana na włosy ogranicza przetłuszczanie włosów, nadaje im puszystość.

 

Zastosowanie.

Dzięki stosowaniu zewnętrznemu witaminy C, osiągamy lepsze nasycenie skóry tą witaminą, niż w przypadku suplementacji doustnej.

Witamina C - CZDA jest witaminą rozpuszczalną w wodzie i właśnie w postaci wodnego roztworu (serum) , aplikujemy ją na skórę. Zalecane stężenie to roztworu to od 5 do 20% . W związku z niską stabilnością witaminy w środowisku wodnym , najkorzystniej jest dodać witaminę C do wody bezpośrednio przed nałożeniem na skórę, można też przygotowywać niewielkie porcje roztworu i przechowywać w lodówce , w żadnym wypadku nie wystawiać  na działanie światła słonecznego


Witaminę należy  wymieszać z wodą, bądź inna bazą wodną którą może być np : kwas hialuronowy, kolgen z elstyna itp.

Witaminę C stosujemy raz, dwa razy tygodniu.

W niewielkich ilościach witaminę C możemy dodawać również do odżywek i szamponów do włosów.

Roztwór wodny witaminy C ma kwaśny odczyn, dlatego w przypadku bardzo delikatnej cery, zalecam stosowanie niższych stężeń - 5-10%.


Informacje chemiczne.

Skład INCI L(+)-Ascorbic Acid
Ciężar właściwy/nasypowy 0,83g/ml
Zalecane stężenie 5-20 %
Właściwości fizyczne białe drobne kryształki, bez zapachu
Rozpuszcza się w wodzie w oleju tworzy zawiesinę.

 

Informacje o pochodzeniu.

Produkt konfekcjonowany w Polsce.


Informacje o przechowywaniu.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem słonecznym. Roztwór wodny przechowywać w lodówce przez okres max 7 dni.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl