Octan witaminy E 10 ml.

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,35 zł 9.35
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.44919
Producent: ESENT
Kod produktu: 439D-9686E
Kod EAN: 5902574355447

Opis

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu chemicznego, kosmetycznego, (Raw Material) : Octan witaminy E /Octan tokoferylu

INCL : Tocopherol Acetate >95% , Macadamia Ternifolia Seed Oil <5%

Numer CAS 7695-91-2, CAS 128497-20-1& 129811-19-4

Numer WE 231-710-0, -

 

Octan witaminy E (octan tokoferylu) - jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, jest rewelacyjnym antyoksydantem, neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki, poprzez to hamuje procesy starzenia się skóry, wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry, regulując poziom wody w skórze,podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę.

Kolejnym bardzo pożądanym działaniem witaminy jest ochrona skóry przed działaniem promieni UV, a także łagodzenie skutków oparzeń słonecznych.

Nie można nie wspomnieć o działaniach typowo dermatologicznych, witamina E , przyspiesza gojenie się ran, ma działanie przeciwzapalne.

I na koniec wspomnę o jeszcze jednym zastosowaniu octanu witaminy E, jest doskonałym naturalnym konserwantem zapewniającym stabilność preparatu kosmetycznego.


Zastosowanie.

Stosowana jest powszechnie w niemal wszystkich kosmetykach pielęgnacyjnych, począwszy od kremów balsamów odmładzająco- nawilżających , poprzez produkty do ochrony przed promieniami słonecznymi, skończywszy na środkach dermatologicznych wspomagających gojenie się ran, czy łagodzących skutki oparzeń ( także słonecznych ).

Sugerowane stężenie w kosmetykach do 5 %, octan witaminy znakomicie rozpuszcza się w tłuszczach ( olejach, masłach kosmetycznych itp. ), nie rozpuszcza się w wodzie.

Informacje chemiczne.

Ester kwasu octowego i witaminy E (tokoferylu). Jest witaminowym suplementem stosowanym w produktach dermatologicznych, w stosunku do czystego tekoferolu ma zblokowana grupę hydroksylową co przekłada się no podwyższenie ph ( zmniejszenie kwasowości). Octan w kontakcie ze skórą powoli hydrolizuje i jest wchłaniany przez skórę.

Postać : oleista ciecz
Kolor: bezbarwny do słomkowego
Zapach: swoisty, praktycznie niewyczuwalny
Wartość pH: brak
Temperatura topnienia: 2,5 - 3,5 °C
Temperatura wrzenia: 430 °C
Temperatura zapłonu: >240 °C
Temperatura samozapłonu: brak danych

 

Opinie o produkcie (3)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

19 listopada 2015

Ja potwierdzam że dobrze działa na oparzenia. Jak kilka dni temu wyszłam z solarium z czerwoną piekącą skórą i dodałam go trochę do balsamu to przyniósł znaczną ulgę.

4 maja 2022

Bardzo wydajny. Dobrze nawilża, widocznie i szybko likwiduje drobne zmarszczki. Jeden z moich ulubionych produktów.

19 czerwca 2023

dodaję do kremu DIY ,bardzo skuteczny produkt do likwidacji zmarszczek ,polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium