Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 100 ml.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 26,50 zł 26.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: E00D-4267B_20151108140111

Opis

Metryka produktu.

Surowiec dla przemysłu  (Raw Material) :  Olej Jojoba (Jojoba Oil, Golden, Organic)

INCL : Simmondsia Chinensis Oil

Numer CAS :90045-98-0

Numer EINECS 289-964-3

 

 

Olej jojoba to prawidłowo określając ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis),występującej naturalnie w obu Amerykach,  hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatowo przyswajalny, przez skórę, .

Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry( np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

 

Sposób użycia.


Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-99%.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów ( home made ).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.


Informacje chemiczne.

 


Skład :
- witamina A, która wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry.
- witamina E, która przyspiesza regeneracje skóry i spowalnia proces starzenia się.
- witamina F, która działa immunostymulujaco na skóre i cały organizm.
- do 8% wody.
- do 10% cukru.
- do10% błonnika pokarmowego.
- do 30% aminokwasów, nienasyconych wosków i kwasy tłuszczowe.
- alkohole.


Informacje o pochodzeniu i certyfikatach.


Olej produkowany jest na terenie UE (UK) z surowców pochodzących z Hiszapanii . Olej jest dopuszczony do sprzedaży jako surowiec kosmetyczny na terenie EU i USA.

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (2)

23 listopada 2015

stosowałam już różne oleje kosmetyczne ale jak na razie ten z jojoba najbardziej przypadł mi do gustu. dodaję go do kremu i nakładam na twarz (cera trądzikowa). natomiast włosy są po nim faktycznie bardziej miękkie.

14 lutego 2018

Niesamowity olej zarówno na włosy (do olejowania i jako dodatek do odżywek) jak i na skórę (dodatek do kremu lub bezpośrednio). Polecam.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl