Olej Laurowy 100% 10 ml trądzik, łupież

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,70 zł 6.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.48375
Producent: ESENT
Kod produktu: 31D1-428A7

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej Laurowy / Laurel Oil
INCL : Laurus Nobilis Leaf Extract
Numer CAS 8007-48-5
Numer EINECS

Olej Laurowy (Inci Name: Laurus Nobilis Oil), znany jest od setek jeśli nie tysięcy lat ze swoich właściwości bakteriobójczych i przeciwzapalnych. W temperaturze pokojowej ma postać stałej zielonej masy, wystarczy go minimalnie podgrzać aby zmienił stan skupienia na płynny. Olej cechuje się stosunkowo silnym charakterystycznym zapachem wawrzynu.


Działanie.


W dzisiejszych czasach Olej Laurowy robi „karierę” jako znakomity środek do walki z trądzikiem, łupieżem, a także przynoszący ulgę przy schorzeniach reumatycznych.

Olej laurowy zawiera w swym składzie Pentolinę która to pobudza pracę mieszków włosowych , stymulując porost włosów. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga gojenie ran i stanów zapalnych skóry.

Dzięki zawartości olejków eterycznych ( 3,1% masy ) jest znakomitym środkiem antygrzybicznym.


Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-90%.

Olej laurowy, należy do grupy olejów silnie aktywnych, stąd zalecane jest go wyłącznie w formułach kosmetycznych ( choćby najprostszych takich jak zmieszanie z dowolnym olejem bazowym).

W przypadku stosowania na włosy należy go wymieszać z innym olejem bazowym np : ze Słodkich Migdałów, Makadamia ( zalecane stężenie 1:1 ), i wmasować w skórę głowy na 15 minut przed umyciem głowy.

 

Informacje chemiczne.

100% Olej Laurowy (Inci Name:Laurus Nobilis  Leaf Extract). W temperaturze pokojowej ma postać ciemnozielonego masła, wystarczy na chwilę włożyć butelkę do ciepłej ( NIE WRZĄCEJ !!! ) wody i przejdzie w stan płynny. Zawiera 3,1% olejków eterycznych, zawartość wody poniżej 0,3%.

Pochodzenie.

Olej wyprodukowany w UK z surowca pochodzącego z Bliskiego Wschodu.


Przechowywanie.

Chronić przed ekspozycją na światło słoneczne. Przed użyciem delikatnie podgrzać ( włożyć butelkę do ciepłej wody ).

Opinie o produkcie (1)

10 sierpnia 2018

Powiem tak - jestem zachwycona tym olejkiem.Pewnego dnia miałam tak ,że wyszła mi na brodzie czerwona , twarda krostka, posmarowałam sobie ją tym olejkiem na noc i rano była całkowicie wysuszona. Jest to najlepszy środek na trądzik, wypryski jaki kiedykolwiek miałam. Malutkim minusikiem jest to ,że ma on postać stałą i należy go podgrzać kilka minut do temp. 30 stopni (im większa temperatura tym mniejszy czas oczekiwania). Całą opinie możecie przeczytać tutaj : http://natalie-forever.blogspot.com/2016/02/laurel-oil-for-acne.html

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl