Kategorie

Olej z Lnianki (Rydzowy) nierafinowany, zminotłoczony 50 ml

Dostępność: brak towaru
Cena: 10,45 zł 10.45
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: E7C1-23129_20210218140852
Kod EAN: 5902574350893

Opis

Metryka produktu :

Surowiec kosmetyczny Olej z Lnianki (Olej Rydzowy)

Nazwa INCI: INCI Camelina Sativa Seed Oil

 

Olej z Lnianki (Rydzowy) tłoczony na zimno (nierafinowany) 50 ml

WŁAŚCIWOŚCI

Olej z Lnianki tłoczony na zimno to doskonały jakościowo, w 100% naturalny olej otrzymywany przez wytłaczanie na zimno z lnicznika siewnego zwanego lnianką lub olejem rydzowym. Cechuje się odpornością na jełczenie, dzięki wysokiej zawartości tokoferoli. Olej z Lnianki jest bardzo pożądanym olejem kosmetycznym, gdyż wykazuje szereg dobroczynnych właściwości dla skóry.  Posiada unikalny skład, w którym zawiera blisko 90% nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i tylko niecałe 10 nasyconych. Zawartość naturalnych tokoferoli w nim jest na poziomie powyżej 1 ,5%.  Wysoka zawartość i tokoferoli sprawia, że olej z Lnianki jest świetnym antyoksydantem, gdyż skutecznie poprawia jędrność i elastyczność skóry. Ponadto przyspiesza gojenie się ran, odleżyn, oparzeń i owrzodzeń. Olej niweluje objawy atopowego zapalenia skóry, usuwa wypryski i dermatozy. Duże stężenie NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych) ogranicza TEWL, przez co wtórnie nawilżają. Olej z Lnianki odżywia skórę, stymuluje metabolizm komórek i przyspiesza procesy autoregeneracji.

OLEJ Z LNIANKI  - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olej z Lnianki tłoczony na zimno polecany jest do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz znajduje zastosowanie w kosmetykach dla dzieci. Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E. Olej z Lnianki działa zmiękczająco oraz silnie nawilżająco na skórę, doskonale ją przy tym odżywiając. Zawiera również kwasy omega 3 oraz omega 6. Dodatkowym atutem tego wspaniałego oleju jest idealne wchłanianie i rozprowadzanie, co ułatwia aplikację kosmetyku, w którym został zawarty. Wykazuje działanie silnego  antyoksydantu, dzięki czemu utrwala emulsję i spowalnia proces jełczenia innych olei zawartych w kosmetyku. Polecany jest też do skóry dojrzałej, suchej ze skłonnością do zmarszczek, wykazując działanie anty-aging. Świetnie odżywia skórę i poprawia jej elastyczność. Oprócz działanie nawilżającego, działa ochronnie na naskórek . Olej z Lnianki pobudza procesy regeneracji skóry, nadając jej zdrowy, promienny wygląd. Polecany jest również do pielęgnacji skóry skłonnej do trądziku, wykazując działanie wygładzające.

OLEJ Z LNIANKI  - STOSOWANIE

Olej z Lnianki tłoczony na zimno posiada szerokie zastosowanie.  Dedykowany jest skórze dojrzałej, odwodnionej, ale i trądzikowej. Może być głównym składnikiem serum olejowego. Dzięki jego właściwościom natłuszczającym, zmiękczającym i wygładzającym, nadaje skórze miękkość, elastyczność i gładkość oraz działa przeciwzmarszczkowo.  Olej z Lnianki wspomaga terapię leczenia egzemy i łuszczycy. Duża zawartość NNKT w oleju z Lnianki siewnej wspiera naprawę uszkodzonych komórek, dzięki czemu skóra nabiera elastyczności. Znajduje zastosowanie w produktach przeznaczonych dla skóry dojrzałej i delikatnej. Idealnie nadaje się też jako komponent w kosmetykach do pielęgnacji włosów, gdyż ochrania mieszki włosowe. Tak jak i inne oleje może być stosowany jako emolient zmiękczający skórę i chroniący ja przez wpływem zewnętrznego środowiska.

Dawkowanie:

Zalecane stężenie w produktach kosmetycznych od 5 do 95%.

Przechowywanie: Należy przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 20 stopni C oraz chronić przed promieniami UV.

Ostrzeżenia:

Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny dla zdrowia człowieka i dla środowiska

 

Metryka produktu:

  • Surowiec kosmetyczny - Olej z Lnianki (Olej Rydzowy)tłoczony na zimno, nierafinowany
  • INCI: Camelina Sativa Seed Oil
  • Kraj pochodzenia: Polska

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:                szklana buteleczka

Ilość:                              50 ml

Producent:                   ESENT

 

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium