Olej z Marakui , rafinowany 50 ml.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 27,90 zł 27.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: A23D-53941_20170328103427

Opis

Olej z Marakui, tłoczony na zimno z nasion rośliny Passiflora edulis, zwanej tez pod nazwą Męczennica jadalna - czyli Marakuja. Roślina wywodzi się z naturalnych stanowisk w Ameryce Południowej, w dniu dzisiejszym uprawiana jest w wielu krajach tropikalnych w Azji, Nowej Zelandii, Afryce. Olej podlega procesowi rafinacji pod kątem przemysłu kosmetycznego.

Kraj pochodzenia surowca na olej - Malezja, olej certyfikowany w Wielkiej Brytanii i konekcjonowany w Polsce.
Przechowywać z temperaturze do 20oC , chronić przed ekspozycją na promienie słoneczne.
INCL : Passiflora Edulis Seed Oil

Działanie.

Dzięki swemu składowi bogatemu nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grup A,C,E i K, oraz składniki mineralne takie jak fosfor, wapń i potas, olej stymuluje i ułatwia procesy samoregeneracji skóry, w tym także skóry głowy. Naturalna witamina K zawarta w oleju działa znakomicie na cerę naczyńkową, trądzikową. Olej należy do grupy olejów lekkich, szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia "tłustości".

Podsumowując olej z maracui :
- jest znakomitym antyoksydantem
- nawilża i uelastycznia skórę
- spowalnia procesy starzenia sie skóry
- zmniejsza zaczerwienienia skóry
- działa przeciwzapalnie i anyseptycznie
- sprawdza się w pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów.

Stosowanie.

Olej może być śmiało stosowany bezpośrednio i bez rozcieńczania na skórę. Można też dodawać go do wielu formuł kosmetycznych w fazie "olejowej". W przypadku pielęgnacji skóry głowy , polecam 40 minutową maskę na suche włosy, połączoną z delikatnym wmasowaniem oleju także w skórę głowy. Po zabiegu głowę należy zmyć delikatnym naturalnym szamponem.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl