Olej z Maruli organiczny 100 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 62,50 zł 62.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: 834D-8684F_20161011224809

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Industrial use) : Olej z Maruli / Marula Oil, CP, Organic

INCL : Sclerocarya Birrea Seed Oil
Numer CAS  68956-68-3
Numer EINECS 273-313-5

Olej z Maruli (Sclerocarya birrea) - pozyskiwany jest z nasion/owoców drzewa Maruli, rosnącego naturalnie w Afryce Południowej. Olej zawarty w orzechach był wykorzystywany od …zawsze przez kobiety w Afryce Południowej przy pielęgnacji skóry i włosów . Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoksydanty, kwas oleinowy. Oferowany przez nas olej jest olejem organicznym, tłoczonym na zimno i nierafinowanym.


Działanie.

Olej z Maruli świetnie się sprawdza przy pielęgnacji cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. Ma właściwości zmiękczające, nawilżające, regenerujące oraz rewitalizujące, przywraca naturalną barierę ochronną skóry.

Zapobiega powstawaniu zmarszczek i redukuje już istniejące , rozjaśnia cerę, 
redukuje rozstępy i cellulit, poprawia krążenie podskórne, przynosi blask i miękkość włosom.

Czytając o jego działaniu można odnieść wrażenie , że jest panaceum na wszystkie dermatologiczne problemy , i nie jest to proszę mi wierzyć pusty marketingowy slogan. W Południowej Afryce produkty z Drzewa Słoniowego ( inna nazwa drzewa Maruli ) są stosowane na najróżniejsze dolegliwości , kora z drzewa jest lekiem przeciwgorączkowym, wywary stosuje się w walce z biegunkami i innymi dolegliwościami żołądkowymi, malarią i reumatyzmem.


Zastosowanie.

Olej z Maruli dzięki swym dobroczynnym właściwościom jest stosowany we balsamach, mleczkach i masłach do pielęgnacji ciała, jest składnikiem wielu kremów typu anti – aging, szamponów i odżywek do włosów.

Olej możemy stosować na wszystkie partie ciała i włosy. Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Informacje chemiczne.

W składzie oleju znajdziemy wysokie stężenia witaminy E, C, antyoksydanty, kwas oleinowy. Olej ma świetne właściwości samo-konserwujące, dzięki czemu przez długi czas zachowuje swoje właściwości.

Informacje o pochodzeniu.

Surowiec na olej pochodzi z Afryki Południowej, olej wyprodukowany w UK.


Przechowywanie.

Nie ma specjalnych zaleceń co do przechowywania.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl