Kategorie

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,08 zł 14.08
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.98
Producent: ESENT
Kod produktu: 83C1-70057
Kod EAN: 5902574356635

Opis

Metryka produktu

Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1

 

Olej z nasion marchwi, CP (nierafinowany) 20 ml

 

WŁAŚCIWOŚCI

Olej z nasion marchwi to nierafinowany, wytłaczany na zimno surowiec przeznaczony do zastosowania kosmetycznego i chemicznego. Wytwarzany jest z nasion marchwi Daucus carota sativa. Nie należy mylić go z olejkiem z nasion marchwi ani z olejem (maceratem) z marchwi, gdyż są to zupełnie różne surowce kosmetyczne. Olej z nasion marchwi ma lekko zielonkawy kolor oraz przyjemny, ziołowo-korzenny zapach. W jego składzie znajdują się znaczne ilości witamin z grupy A, B, C, E oraz F, które regulują metabolizm w komórkach skóry, a także chronią ją przed wolnymi rodnikami oraz niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Dodatkowo, naturalne fitosterole zawarte w oleju działają ujędrniająco i wygładzająco na skórę, zabezpieczając ją przed utratą naturalnej wilgotności.

OLEJ Z NASION MARCHWI  - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olej z nasion marchwi polecany jest do skóry suchej, starzejącej się, wykazującej oznaki fotostarzenia - ze zmianami pigmentacyjnymi, zmarszczkami, rozszerzonymi naczynkami i pogrubionym naskórkiem. Posiada właściwości ujędrniające, rewitalizujące, regenerujące, przeciwstarzeniowe i uelastyczniające. Ponadto:

  • wspomaga ochronę skóry przed wolnymi rodnikami i promieniowaniem UV,
  • poprawia poziom nawilżenia,
  • wzmacnia barierę naskórkową,
  • redukuje zmarszczki oraz drobne przebarwienia.

Olej z nasion marchwi doskonale sprawdzi się też do pielęgnacji niskoporowatych i średnioporowatych włosów, a także uszkodzonych paznokci.

OLEJ Z NASION MARCHWI - STOSOWANIE

Olej z nasion marchwi - dzięki wysokiej zawartości kwasu Omega-9 - jest olejem lekkim, dobrze przenikającym do głębszych warstw naskórka i skóry właściwej. W związku z tym szybko się wchłania i może być wykorzystany w formułach jako czynnik transportujący inne składniki aktywne w głąb skóry. Wyjątkowe właściwości oleju sprawiają, że idealnie sprawdza się w formułach przeciwzmarszczkowych, ochronnych, a nawet w kosmetykach dedykowanych do szczególnie wrażliwych partii skóry, np. pod oczy. Sposoby jego stosowania podzielić możemy na trzy główne obszary.

  1. Włosy - Olej z nasion marchwi łagodzi suchość skóry głowy oraz nawilża zniszczone końcówki włosów. Można dodać go do bazy detergentowej i stosować jako szampon albo zastosować bezpośrednio na włosy. Świetnie sprawdzi się też jako dodatek do ulubionego szamponu, maski bądź odżywki do włosów.
  2. Twarz - Olej z nasion marchwi doskonale regeneruje skórę, stymulując procesy gojenia, poprawiając elastyczność i jędrność. Warto używać go do demakijażu albo łączyć z koenzymem Q10 w celu złagodzenia zaczerwienień i podrażnień. Po zmieszaniu oleju z bazą kremową stworzysz idealny kosmetyk do suchej i podrażnionej cery.
  3. Ciało - Olej z nasion marchwi działa ujędrniająco, regenerująco i nawilżająco na skórę. Możesz połączyć go z masłem shea i stworzyć intensywnie regenerujące masełko do skóry podrażnionej promieniami słonecznymi po opalaniu. Po dodaniu go do gotowego oleju uzyskasz wyjątkową oliwkę o działaniu wyszczuplającym.

Dawkowanie:

Zalecane stężenie oleju z nasion marchwi w formułach kosmetycznych to 10-100%. Proponujemy:

  • Stosowanie oleju w czystej postaci lub w połączeniu z innym olejem - Olej z nasion marchwi wymieszaj z innym ulubionym olejem. Stosuj na twarz, ciało, końcówki włosów lub jako serum do paznokci.
  • Stosowanie oleju jako dodatek wzbogacający kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony krem lub bazę kremową. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kosmetyku. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z glinki.
  • Stosowanie oleju jako własnego kosmetyku stworzonego od podstaw - Użyj oleju jako składnika fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, masłach, serum do twarzy czy olejkach do ciała i włosów.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym pomieszczeniu. Temperatura optymalna - 15-20 stopni Celsjusza.

Ostrzeżenia:

  • Olej przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.

Metryka produktu:

  • Olej z nasion marchwi, tłoczony na zimno, nierafinowany - surowiec dla przemysłu chemicznego i kosmetycznego (Raw Material)
  • INCI: DAUCUS CAROTA SATIVA SEED OIL
  • CAS Number: 8015-88-1 / 84929-61-3
  • EINECS Number: / 284-545-1

Skład INCI:

  • Daucus carota sativa seed oil

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:                         szklana buteleczka

Ilość:                                        20 ml

Pochodzenie:                         Polska

Producent:                             ESENT

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium