Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 50 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4
Producent: ESENT
Kod produktu: 83C1-70057_20180608120728

Opis

Metryka produktu

Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1


Olej wytłaczany na zimno z nasion marchwi Daucus carota sativa. Zawiera w swym składzie znaczne ilości naturalnych witamin z grupy A,B,C,E i F, które regulują metabolizm w komórkach skóry , chronią przed wolnym rodnikami i innymi niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Naturalne fitosterole zawarte w oleju działają ujędrniająco i wygładzają skórę, chronią ją przed utratą naturalnej wilgotności.
Olej (dzięki wysokiej zawartości kwasu Omega 9 ) jest olejem lekkim, dobrze przenikającym do głębszych warstw naskórka i skóry właściwej, szybko się wchłania i może być wykorzystany w formułach jako czynnik „transportujący” inne składniki aktywne w głąb skóry.

W przemyśle kosmetycznym olej używany od niedawna i dość...ostrożnie, a szkoda gdyż jego właściwości znakomicie predysponują do używania w formułach przeciwzmarszczkowych, ochronnych, a nawet w kosmetykach dedykowanych do szczególnie wrażliwych partii skóry np : pod oczy.
Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych to 10-100%

Warunki przechowywania , ciemne pomieszczenia temperatura optymalna 15-20 oC

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl