Olej z Ostropestu NIERAFINOWANY 50 ml

1olej-z-ostropestu-50ml-wiz.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,50 zł 13,49 zł 11.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: C57E-368BA

Opis

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej z ostropestu, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY

INCL : Silybum Marianum Seed Oil

Numer CAS 84604-20-6

Numer EINECS 283-298-7

Olej z ostropestu pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ostropestu plamistego, olej NIERAFINOWANY

Działanie.
O działniu oleju z ostropestu w żywnieniu, napisana juz chyba wszystko. W tym miejscu skupię się na jego
właściwościach docenionych w przemyśle kosmetycznym
Dzięki swemu unikalnemu składowi, wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, antyoksydantów ,sylimarynie (flawonolignian) i licznym mikroelementom, olej wzmacnia ścianki naczyń włosowatych, i reguluje mikrokrążenie podskórne, czyli.... jest olejem dedykowanym do cery naczynkowej.

Wykorzystywany jest medycynie ludowej w leczeniu egzemy, łuszczycy, rumienia a nawet trądziku. Wspomagając krążenie podskórne od dawny wykorzystywany był w leczeniu odleżyn u przewlekle chorych.
Nawilżając i ujedrniając skóre, przeciwdziała nadmiernemu rogowaceniu naskórka.

Zastosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 20-100%, stąd dedykowany jest bardziej do preparatów typu serum, niż kremów i balsamów.


Kraj pochodzenia : Polska

Przechowywanie.
Przechowywać w ciemnym pomieszczeniu , w temperaturze 15 maksymalnie 20oC

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl