Kategorie

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,27 zł 9.27
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: A6E2-501AF
Kod EAN: 5902574350800

Opis

Metryka produktu :

Surowiec kosmetyczny Olej z Wiesiołka

Nazwa INCI: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno (nierafinowany) 20 ml

 

WŁAŚCIWOŚCI

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno to wyjątkowy surowiec kosmetyczny, który nie został poddany procesowi rafinacji. Pozyskano go metodą tłoczenia na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Tłoczenie na zimno odbywa się powoli, w niskiej temperaturze nieprzekraczającej 40 °C, aby wydobyć z delikatnych ziarenek wszystko to, co najlepsze i zachować naturalne właściwości biologiczne produktu. 100% czysty olej z wiesiołka tłoczony na zimno charakteryzuje się unikalnym składem, w którym znajdziemy:

  • kwas gamma-linolenowy (GLA),
  • kwas linolowy,
  • Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, których niedobór w skórze prowadzi do powstawania zmarszczek, a także osłabienia jędrności oraz elastyczności skóry,
  • naturalną witaminę E, jeden z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów.

OLEJ Z WIESIOŁKA TŁOCZONY NA ZIMNO - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olej z wiesiołka to powszechnie stosowany olej spożywczy o niezliczonych właściwościach prozdrowotnych. My oferujemy jego formę kosmetyczną, która wyraźnie poprawi kondycję skóry twarzy oraz całego ciała i włosów. Produkt znakomicie sprawdzi się jako składnik formuł kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy czy serum. Wykazuje działanie:

  • uelastyczniające i ujędrniające,
  • przeciwzmarszczkowe i opóźniające procesy starzenia,
  • nawilżające i odżywiające,
  • przeciwzapalne,
  • łagodzące podrażnienia i wspomagające leczenie stanów zapalnych skóry,
  • regulujące pracę gruczołów łojowych,
  • poprawiające kondycję skóry głowy oraz cebulek włosowych (przy regularnych stosowaniu).

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju cery, a w szczególności cery suchej, wrażliwej, dojrzałej i problematycznej.

OLEJ Z WIESIOŁKA TŁOCZONY NA ZIMNO - STOSOWANIE

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno dzięki swoim wyjątkowym właściwościom znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Idealnie sprawdza się przy pielęgnacji skóry twarzy, szyi i dekoltu, wykorzystywany zarówno samodzielnie, jak i w formie serum pod krem. Znakomicie uelastyczni, nawilży i odżywi skórę, opóźniając zachodzące w niej procesy starzenia się. Ponadto olej z wiesiołka tłoczony na zimno stanowi idealny dodatek do maseczek, kremów, peelingów, balsamów czy odżywek do włosów. Jest wyjątkowym olejem stosowanym w pielęgnacji włosów i paznokci, do masażu oraz kąpieli.

Dawkowanie:

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno możemy stosować w różny sposób:

  • Maseczka na twarz - zwłaszcza na skórę zmęczoną i potrzebującą rewitalizacji. Możemy go dodać do ulubionej maseczki lub stworzyć własną, według domowej receptury, np. z dodatkiem miodu czy twarogu. Z powodzeniem zastosujesz go też samodzielnie, bez dodatku innych kosmetyków.
  • Odżywka do paznokci - idealny na paznokcie, które się rozdwajają lub potrzebują odnowy. Wystarczy przez kilka dni z rzędu wmasowywać w płytkę paznokcia i otaczającą go skórę olej z wiesiołka tłoczony na zimno, by zobaczyć efekt.
  • Maseczka na suche i spierzchnięte usta - szczególnie sprawdzi się zimą i latem, kiedy powietrze jest suche, a słońce mocno operuje.
  • Balsam do ciała - olejem z wiesiołka możemy smarować całe ciało. Najlepiej po wyjściu z kąpieli wsmarować olej z wiesiołka w mokrą skórę, następnie spłukać go i delikatnie wklepać ręcznikiem. Jeszcze długo po kąpieli delikatna warstwa oleju pozostanie na naszym ciele, dając wrażenie mocnego nawilżenia.
  • Dodatek do odżywki do włosów - dodaj kilka kropli oleju z wiesiołka do odżywki do włosów. Zostaw na kilka minut i spłucz.

Ostrzeżenia:

  • Olej przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.
  • Przy stosowaniu oleju należy mieć na uwadze jego intensywny kolor, a co za tym idzie - możliwość farbowania zarówno skóry, jak i garderoby.
  • Trzymać poza zasięgiem dzieci.

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze do 20 stopni Celsjusza. Chronić przed promieniami UV.

Metryka produktu:

  • Olej z wiesiołka tłoczony na zimno - surowiec kosmetyczny
  • INCI: OENOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) SEED OIL

Skład INCI:

  • Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:                szklana buteleczka

Ilość:                              20 ml

Pochodzenie:               Olej wyprodukowany i konfekcjonowany w                                              Polsce.

Producent:                    ESENT

Opinie o produkcie (1)

8 sierpnia 2021

Przyznam, że podchodziłam do tego oleju z pewnym lekceważeniem, bo wydawał się dość pospolity, a jest wspaniały! Świetny na suchą, atopową skórę i wysypkę, także u dzieci. Zaczęłam smarować sobie nim pięty i póki co, nieźle sobie radzi, choć efekty poznam za jakiś czas.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium