Olej z nasion Rzodkwi , CP, nierafinowany 50 ml

0olej-z-nasion-rzodkwi-50ml-wiz.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 28,99 zł 28.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ESENT
Kod produktu: 05CA-5279F_20180608122804

Opis

Metryka produktu

Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion rzodkwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL: Raphanus Sativus Seed Oil
Numer CAS 884775-94-0
Numer ECHA EC 283-918-6

Olej pozyskiwany metoda tłoczenia na zimno z rzodkwi Raphanus Sativus. Kompletna nowość w Polsce, aczkolwiek produkt całkowicie nieegzotyczny.
Nasiona rzodkwi, a tym samym pozyskany z nich olej mają specyficzną kombinację kwasówe tłuszczowych C18,C20 i C22, olej jest bogaty w witaminę B6, ryboflawine, a także mikroelementy miedź, wapń i magnez.
Świetnie sprawdza się w odżywianiu i regeneracji skóry spierzchniętej, przesuszonej, narażonej na niekorzystne wpływy środowiskowe.
Działa antygrzybicznie i antyseptycznie, poprawia mikrokrążenie podskórne. Nadaje skórze gładkość i delikatność, wyrównuje jej koloryt.
Olej z nasion rzodkwi ma też zbawienny wpływ na włosy i paznokcie , sprawdzi się w ich pielęgnacji podobnie, a może i lepiej jak powszechnie znany olej rycynowy.

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej z nasion rzodkwi powoli, acz systematycznie pojawia się w coraz szerszej grupie prodóktów kosmetycznych, przeznaczonych do regeneracji skóry, skóry głowy, paznokci i włosów. Sprawdzi się znakomicie we wszystkich formułach obliczonych na długofalowe działanie, którego skutkiem ma być zdrowo odżywiona , piękna skóra

Optymalna temperatura przechowywania 15-20 oC

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl