Kategorie

Olej ze Smoczego Owocu 50 ml, tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY

olej-smoczy-owoc-50ml-male.png
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 28,40 zł 33,58 zł 28.40
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 32,92 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33333
Producent: ESENT
Kod produktu: 1493-76148_20200901141608
Kod EAN: 5902574350664

Opis

Metryka produktu.

PRODUCT NAME: DRAGON FRUIT SEED OIL, COLD PRESSED ( OLEJ Z NASION SMOCZEGO OWOCU – PITAJI)

PRODUCT INCI: HYLOCEREUS UNDATUS FRUIT EXTRACT

Olej tłoczony na zimno nierafinowany.

Kraj pochodzenia Peru, kraj certyfikacji Wielka Brytania

 

Olej ze smoczego owocu tłoczony na zimno (nierafinowany) 50 ml

 

WŁAŚCIWOŚCI

Olej ze smoczego owocu to doskonały jakościowo olej kosmetyczny pozyskany metodą tłoczenia na zimno z nasion smoczego owocu, zwanego Pitaji. Smoczy owoc pochodzi z Meksyku oraz Ameryki Środkowej i występuję w trzech odmianach. Ma owalny kształt, a swoją ciekawą nazwę zawdzięcza budowie skórki z wystającymi listkami, które przypominają smocze łuski. Jest doskonałym produktem nawilżającym, dzięki któremu wzbogacić można receptury kremów i balsamów. Wysoka koncentracja kwasów Omega-3, Omega-6 oraz witaminy C nadaje olejowi wyjątkowych właściwości, co sprawia, że jego wykorzystanie w kosmetyce przynosi wiele korzyści pielęgnacyjnych. Idealnie sprawdza się w kosmetykach przeznaczonych do skóry łuszczącej się oraz suchej, bowiem intensywnie nawilża.

OLEJ ZE SMOCZEGO OWOCU - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olej ze smoczego owocu zawiera cenne kwasy tłuszczowe - Omega-3 oraz Omega-6. Są to naturalne przeciwutleniacze, dlatego zapewniają komórkom skóry ochronę przed wolnymi rodnikami tlenowymi, opóźniając procesy starzenia się. Poprzez zapobieganie niszczącemu działaniu wolnych rodników skóra na dłużej zachowuje żywy koloryt, następuje redukcja jej łuszczenia się oraz zmniejszenie podrażnień. Warto zaznaczyć, że kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 skutecznie chronią też skórę przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi, takimi jak wiatr, pył lub zbyt niskie i zbyt wysokie temperatury. Olej ze smoczego owocu posiada w sobie także witaminę C, słynącą z niezwykłych właściwości w kosmetyce. Witamina C:

  • pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu, zapewniając skórze jędrność, napięcie i elastyczność,
  • widocznie redukuje zmarszczki,
  • wykazuje właściwości rozjaśniające, dlatego stosuje się ją w produktach przeznaczonych do pielęgnacji delikatnej skóry pod oczami.

OLEJ ZE SMOCZEGO OWOCU - STOSOWANIE

Olej ze smoczego owocu powszechnie stosowany jest w kremach i balsamach, idealnie sprawdzając się do pielęgnacji skóry suchej. Odznacza się lekkością, dlatego nie zatyka porów. Silne właściwości nawilżające pozwalają na regenerację skóry, widoczną redukcję przesuszenia, a także idealne wygładzenie cery. Jeśli dodasz olej ze smoczego owocu do maseczki do twarzy, skóra zostanie ujędrniona, a widoczność zmarszczek wyraźnie zmniejszona. Warto stosować produkt również na skórę zaczerwienioną lub dotkniętą oparzeniem słonecznym. Szybko ukoi podrażnienia i zapewni szybką regenerację. Olej ze smoczego owocu idealnie sprawdza się również zastosowany na skórę głowy. Poprzez stymulację do produkcji kolagenu pozwoli uzyskać mocne i grubsze włosy. Zawarta w oleju niacyna korzystnie wpływa na krążenie krwi, przyczyniając się do poprawy odżywienia komórek skóry głowy oraz cebulek włosowych.

Dawkowanie:

Olej  ze smoczego owocu można dodawać w fazie olejowej do praktycznie każdego rodzaju kosmetyków. Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych wynosi 2-100%. Oznacza to, że może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Ostrzeżenia:

  • Olej przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.
  • Przechowywanie:
  • Optymalna temperatura przechowywania - 15-20 stopni Celsjusza. Nie wystawiać na działanie słońca czy innego źródła promieni UV.

 

Metryka produktu:

  • Olej z nasion smoczego owocu - Pitaji, tłoczony na zimno, nierafinowany (DRAGON FRUIT SEED OIL, COLD PRESSED)
  • INCI: HYLOCEREUS UNDATUS FRUIT EXTRACT

 

Skład INCI:

  • Hylocereus Undatus Fruit Extract

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:                szklana buteleczka

Ilość:                              50 ml

Pochodzenie:               Peru

Certyfikacja:                 Wielka Brytania

Producent:                    ESENT

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium