Olejek z Kory Cynamonowca 10 ml.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,90 zł 11.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: 3B19-8928A

Opis

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olejek z Kory Cynamonowca / Cinnamon Bark Oil
INCL : Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil
Numer CAS  84649-98-9
Numer EINECS 283-479-0

Olejek pozyskiwany z kory Cynamonowca Cejlońskiego. Cynamonowiec jest wiecznie zielonym drzewem, występującym na Subkontynencie Indyjskim, Cejlonie i w całej Azji Południowo - Wschodniej.
Olejek ma bardzo silne działanie antyseptyczne, działa bakterio, grzybo i wirusobójcze. Silnie pobudza krążenie, ma działanie rozgrzewające.
Wykorzystywany w niwelowaniu obrzęków i cellulitu. Zamyka nadmiernie rozszerzone pory skóry.
Stosowany w kompozycjach z zapachowych, nadaje im egzotyczny ciepły charakter. 

W aromaterapii ceniony za swoje działania antyseptyczne i odkażające. 

W kosmetyce stosowany w formułach kosmetycznych, o działaniu antycellulitowym, przeciwtrądzikowym.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-3%.

Stosowany bezpośrednio na skórę, może powodować, podrażnienie, zaczerwienienie, uczucie szczypania.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium