Skwalan z Trzciny Cukrowej 100 ml.

000000skwalan-z-trzciny-100ml-wiz.png
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 38,90 zł 46,90 zł 38.90
  ( 1 litr = 389,00 zł )
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.97
Producent: Aprinnova
Kod produktu: A65E-634F9_20190329103307
Kod EAN: 5902574358905

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu kosmetycznego i chemicznego (Raw Material) : Skwalan z trzciny cukrowej / NeossanceTM Squalane
INCL : Squalane
CAS: 111-01-3
WE: 203-825-6
Nr REACH: 01-2120014832-65-0004
Charakterystyka chemiczna: węglowodory parafinowe
Skwalan wyprodukowany przez firmę Aprinnova, LLC. ze Stanów Zjednoczonych, podmiot wprowadzający na teren UE firma Penman Consulting bvba z Belgii

Skwalan z trzciny cukrowej pozyskiwany w procesach biotechnologicznych z trzciny cukrowej, jest aktualnie (2109 r) najczystszą forma skwalanu, ma wysokie powinowactwo chemiczne do skwalenu obecnego w ludzkim sebum.

Ma postać oleistej, bezzapachowej cieczy i przypomina w dotyku ultralekki i doskonale wchłaniający się olej (spotyka się określenie suchy olej).
Skwalan doskonale przenika przez naskórek do głębszych warstw skóry, nawilża i stymuluje komórki do samoregeneracji. Skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan ujędrnia się i wygładza, zmarszczki spłycają się, nabiera "blasku".
Stosować go można w formułach dla każdego rodzaju cery ( również tej delikatnej). Rozpuszcza się i jest rozpuszczalnikiem dla wszystkich olejów roślinnych i innych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, a dzięki swej zdolności penetrowania głębszych warstw skóry, jest znakomitym "transporterem" składników aktywnych.

W formułach kosmetycznych skwalan może spełniać role tak substancji aktywnej jak i pomocniczej (wspomniane właściwości "transportowe"). Nie sposób w krótkim opisie zaprezentować wszelkich możliwych zastosowań surowca. Sprawdzi się znakomicie we wszystkich rodzajach mieszanin olejowych (serum), można go łączyć z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach ( octan witaminy E, tetroizopalmitynian witaminy C itp ). Do kremów i balsamów dodajemy go w fazie tłuszczowej.
Zalecane stężenie w formulacjach to 1 do 100%.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium