Skwalan z Trzciny Cukrowej 50 ml.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 32,27 zł 32.27
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.36
Producent: Aprinnova
Kod produktu: A65E-634F9
Kod EAN: 5902574358936

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu kosmetycznego i chemicznego (Raw Material) : Skwalan z trzciny cukrowej / NeossanceTM Squalane
INCL : Squalane
CAS: 111-01-3
WE: 203-825-6
Nr REACH: 01-2120014832-65-0004
Charakterystyka chemiczna: węglowodory parafinowe
Skwalan wyprodukowany przez firmę Aprinnova, LLC. ze Stanów Zjednoczonych, podmiot wprowadzający na teren UE firma Penman Consulting bvba z Belgii

Skwalan z trzciny cukrowej pozyskiwany w procesach biotechnologicznych z trzciny cukrowej, jest aktualnie (2109 r) najczystszą forma skwalanu, ma wysokie powinowactwo chemiczne do skwalenu obecnego w ludzkim sebum.

Ma postać oleistej, bezzapachowej cieczy i przypomina w dotyku ultralekki i doskonale wchłaniający się olej (spotyka się określenie suchy olej).
Skwalan doskonale przenika przez naskórek do głębszych warstw skóry, nawilża i stymuluje komórki do samoregeneracji. Skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan ujędrnia się i wygładza, zmarszczki spłycają się, nabiera "blasku".
Stosować go można w formułach dla każdego rodzaju cery ( również tej delikatnej). Rozpuszcza się i jest rozpuszczalnikiem dla wszystkich olejów roślinnych i innych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, a dzięki swej zdolności penetrowania głębszych warstw skóry, jest znakomitym "transporterem" składników aktywnych.

W formułach kosmetycznych skwalan może spełniać role tak substancji aktywnej jak i pomocniczej (wspomniane właściwości "transportowe"). Nie sposób w krótkim opisie zaprezentować wszelkich możliwych zastosowań surowca. Sprawdzi się znakomicie we wszystkich rodzajach mieszanin olejowych (serum), można go łączyć z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach ( octan witaminy E, tetroizopalmitynian witaminy C itp ). Do kremów i balsamów dodajemy go w fazie tłuszczowej.
Zalecane stężenie w formulacjach to 1 do 100%.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

9 grudnia 2020

Ujędrnia i zmiękcza skórę, ułatwia przenikanie substancji aktywnych, dlatego niezbędny przy tworzeniu kremu z olejową witaminą c lub serum olejowym. Polecam!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium