Śluz ze Ślimaka Filtrowany 10 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 18,99 zł 18.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.72224
Producent: Sochibios
Kod produktu: 9178-243EF_20181001121340

Opis

Metryka produktu

Opakowanie 10 ml.

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw material) :SNAIL SECRETION FILTRATE / Filtrowany Śluz Ślimaka

INCL Snail Secretion Filtrate, Butylene glyco, Phenoxyethanol

Components CAS No. EINECS No. Reason for Indication
Snail Secretion Filtrate --- --- Non-classified vPvB substance by
REACH regulation (EC) No. 1907/2006
Butylene glycol 107-88-0 203-529-7 Non-classified vPvB substance by
REACH regulation (EC) No. 1907/2006
Phenoxyethanol 122-99-6 204-589-7 Non-classified vPvB substance by
REACH regulation (EC) No. 1907/2006

 Naturalny ekstrakt pozyskiwany z wydzieliny kryptozynowej odnóży ślimaków hodowlanych. Ekstrakt zawiera naturalną alantoinę, kwas glikolowy, mukopolisacharydy, kolagen, elastynę, naturalne antybiotyki, witaminę A,C i E. Śluz jest pozyskiwany w sposób bezpieczny zwierząt.
Produkt wyprodukowany w Korei Południowej. W skład surowca wchodzą ponadto w minimalnych ilościach 
Butylene glycol odpowiadający za przenikanie zawartych w śluzie substancji aktywnych w głąb skóry .
Phenoxyethanol - konserwant.

Preparat odpowiada w kosmetykach za bardzo intensywne nawilżenie, wygładza, wzmacnia i uelastycznia skórę. Ma działanie anty-age. Dzięki zawartości naturalnych substancji bakterio i grzybobójczych, łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie stanów zapalnych.
Stosowany jest w kosmetykach redukujących blizny i rozstępy. Wspomaga przepływ krwi i limfy (podskórnej), przyczyniając się do redukcji cellulitu.
Złuszcza martwe komórki skóry, oczyszcza i wyrównuje koloryt. Ostatnią godną wymienienia cecha preparatu jest stymulowanie skóry do produkcji kolagenu.

Krótkie podsumowanie działań filtrowanego śluzu ze ślimaka

-działa silnie nawilżająco
-jest antyoksydantem (przeciwutleniacz)
-poprawia krążenie podskórne tak krwi jak i limfy, przez co redukuje miejscowo tkankę tłuszczową
-wyrównuje koloryt skóry
-działa bakterio i grzybobójcze
-działa kojąco i przeciwzapalnie
-reguluje wydzielanie sebum
-działa wygładzająco i poprawia napięcie( jędrność) skóry
-poprawia metabolizm w skórze , stymuluje produkcję kolagenu
-działa złuszczająco
-działa przeciwzmarszczkowo

Stosowanie w formulacjach kosmetycznych.

Stosowany w kosmetykach dla każdego rodzaju cery i każdego wieku. Zalecane stężenie w kosmetykach to 3-80%. Dodajemy do kosmetyku przed fazą wodna , a po fazie olejowej. Nie nadaje się do formuł zawierających detergenty (zwłaszcza syntetyczne), alkohol, źle znosi temperatury powyżej 42oC

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl