Zestaw prezentowy ESENT XL MAX 5x30 ml.

zestaw max.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 164,80 zł 164.80
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ESENT
Kod produktu: 5E93-61814
Kod EAN: 5902574351364

Opis

Zestaw prezentowy ESENT Argan + Jojoba + Abisyński +  Cacay+ Opuncja figowa organic.

Znakomitej jakości zimnotłoczone oleje w szklanych butelkach, z również szklanymi pipetami ułatwiającymi odmierzanie.

Oleje nadają się do bezpośredniego stosowania na skórę, można też je mieszać w dowolnych proporcjach,  choćby na dłoni tuz przed aplikacją.

Olej Arganowy (Argan Oil, CP, Unroasted)

INCL : Argania Spinosa Seed Oil

Numer CAS 223747-87-3

 

Olej Arganowy ze świeżych orzechów, tłoczony na zimno, nierafinowany. 

Kraj pochodzenia oleju Maroko, opakowanie szklane.

Olej wytwarzany ze świeżych owoców (orzechów/nasion) arganii żelaznej (Argania Spinosa ). Drzewo z którego jest pozyskiwany rośnie w Maroku na równinie Souss. Charakteryzuje się złocistym kolorem, a dzięki pozyskiwaniu wyłącznie ze swieżych orzechów ma zdecydowanie delikatniejszy zapach. Błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając na skórze nieprzyjemnej tłustej warstwy. Często jest stosowany jako składnik ekskluzywnych kremów, szamponów itp.

 

Olej arganowy intensywnie nawilża i odżywia skórę ( wzmacniając film hydrolipidowy skóry ). Jest też silnym antyoksydantem, ma działanie antybakteryjne i antygrzybiczne. W rezultacie, odżywia i  regeneruje sucha skórę, nawilża ją, redukuje zmarszczki ( stąd jego potoczna nazwa eliksir młodości ). Dermatologicznie jest polecany przy leczeniu trądziku, łuszczycy, oraz na rozstępy i blizny. Znakomicie odbudowuje włosy i paznokcie . Włosom nadaje niezrównany połysk i gładkość.

Poza działaniem dermatologicznym na skórę, rewelacyjnie wpływa na włosy i paznokcie. Nadaje im niespotykany blask, odżywia i co najważniejsze wcale ich nie obciąża.

Należy tez dodać, iż olej arganowy doskonale sprawdza się jako olej do masażu, wspomaga leczenie reumatyzmu.

Jako związek w 100% naturalny nie powoduje podrażnień, nie stwierdzono też działań alergicznych, nie jest toksyczny.  Świetnie współgra z innymi kosmetykami i olejami.

 

 Sposób użycia.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%.

Olej arganowy można bez ryzyka stosować w kosmetykach na skórę, włosy, paznokcie jest hypoalergiczny, nie powoduje podrażnień.

Może być stosowany jako dodatek do wszelkiego rodzaju kosmetyków pielęgnacyjnych ( kremów, balsamów, maseczek ), zwiększając ich właściwości nawilżające, tonizujące i odbudowujące.

 

 

Olej Jojoba (Jojoba Oil, Golden)

INCL : Simmondsia Chinensis Oil

Numer CAS :90045-98-0

Numer EINECS 289-964-3

Certyfikat analizy na dole strony.

 

Olej jojoba to prawidłowo określając ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis),występującej naturalnie w obu Amerykach,  hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatowo przyswajalny, przez skórę, .

Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry( np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

 

Sposób użycia.


Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-100%.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów ( home made ).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.

 

Olej Abisyński Rafinowany (Abyssinian Oil, EXPELLER PRESSED & REFINED)

Olej rafinowany


INCL : Crambe Abyssinica Seed Oil
Numer CAS 68956-68-3
Numer EINECS 273-313-5

Olej Abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka abisyńskiego zwanego też kapustą abisyńską (Crambe hispanica).
Roślina ta naturalnie występuje w Afryce Północnej, a uprawiana jest również wielu krajach basenu Morza Śródziemnego . Olej abisyński zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego ( długołańcuchowy kwas tłuszczowy ), właśnie obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę ,włosy i paznokcie.

Działanie.

Olej abisyński wchłania się szybko intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki ( nawet przy skórze bardzo suchej ). Stąd zaleca się stosowanie oleju przy cerze dojrzałej i przesuszonej.Po aplikacji nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Świetnie sprawdza się do nawilżania skóry po wysuszających zabiegach ( SOLARIUM !!!).

W kosmetyce stosowany bardzo często, jako składnik kremów nawilżających, pomadek ( pozostawia przyjemne uczucie nawilżenia na ustach )i w kosmetykach kolorowych ( rewelacyjnie rozprowadza pigmenty ). Olej szybko penetruje skórę nie zatykając porów.

Stosowany bezpośrednio na włosy (bądź jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji włosów ) nadaje/przywraca włosom naturalny połysk, pozostawia włosy miękkie i elastyczne.


Zastosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Możemy go też stosować jako dodatek do kosmetyków ( w kremach do 4 %, produkty do mycia do 2%, pomadki do 10%, kosmetyka kolorowa do 1,5 % ).
Na włosy można go stosować jako baza do zabiegu "olejowania" (tak na suche jak i mokre włosy , byleby nie przesadzić z ilością ), lub jako dodatek do odżywek ( do 2 % ).

Olej Cacay / Cacay Oil

Olej tłoczony na zimno , nierafinowany
INCL : Caryodendron Orinocense Seed Oil
Numer CAS 1453469-52-7
Numer EINECS 

 

Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, pozyskiwany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense. Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od…zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych , a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age”.

Działanie.

Olej o złocistym kolorze i delikatnym zapachu, ma silne działanie przeciwzmarszczkowe i regeneracyjne, poprawia koloryt skóry. Indianie Amazońscy stosują go przy leczeniu ran i blizn, Swoje właściwości zawdzięcza niesamowitemu składowi, porównując go z „klasykiem” jakim jest bez wątpienia Olej Arganowy, ma o 50% więcej naturalnej Witaminy E, dwa razy więcej kwasu linolowego. Ponadto w składzie oleju odnajdziemy naturalny retinol, przeciwutleniacze i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej Cacay jest olejem bardzo wydajnym, na jego bazie tworzone są formuły kosmetyczne typ balsam, krem , serum  o działaniu "anti-age". Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

 

Olej z Opuncji Figowej / Prickly Pear Seed Oil, CP Organic

Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY
INCL : Opuntia Ficus-Indica Seed Oil
Numer CAS 90082-21-6
Numer EINECS 290-109-1

Olej z pestek opuncji figowej ( prickly pear seed oil ) pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno pestek owoców opuncji (Opuntia ficus-indica ), nierafinowany ( organic ). Wykazuje bardzo silne działanie przeciwzmarszczkowe, nawilżające i uodparnia skórę na tzw „procesy fotostarzenia”.

Opuncja figowa do roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej, Aztekowie uważali ją za roślinę świętą. Pierwsze owoce do Europy dotarły po powrocie wypraw Kolumba (stąd pochodzi jej nazwa w tłumaczeniu figa indyjska). roślina łatwo przystosowuje się do rożnych warunków glebowych, stąd też uprawiana jest w Afryce Północnej ( Maroko ) czy na wyspie Madagaskar.

Działanie.

Olej zawierający w swym składzie min witaminę E i kwasy Omega 6, jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry dojrzałej. Bardzo dobrze się wchłania, nawilża i skutecznie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się wyraźne działanie „napinające”.

Dzięki zawartości steroli, skutecznie zapobiega utracie wody przez skórę. działa również przeciwzapalnie, tonizująco, pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka.

Unikalna cechą oleju z opuncji, jest wzmacnianie układu odpornościowego w skórze (immunostymulacja).

Dzięki wysokiej zawartości substancji aktywujących białka HSP, fitosterolom oraz dodatkowo cynkowi, olej pobudza naturalne procesy naprawcze skóry, dzięki temu skóra staje się bardziej odporna na wpływ czynników zewnętrznych, staje się mniej podatna na podrażnienia, stany zapalne.

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Polecany jest przede wszystkim do skóry dojrzałej, suchej, bądź wymagającej regeneracji.
Świetnie sprawdza się w preparatach do pielęgnacji delikatnych okolicach oczu, ust, dekoltu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium