Kategorie

Olej / ekstrakt z nasion Rokitnika 20 ml (CO2)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 42,57 zł 42.57
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: AB14-286F6
Kod EAN: 5902574350954

Opis

Metryka produktu Olej / Ekstrakt z Rokitnika (CO2) / SHAJIO Sea Buckthorn Seed Oil

Surowiec kosmetyczny / Raw material

INCL Hippophae Rhamnoides Seed Oil (98,8%), Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

CAS 225234-03-7 / 8001-21-6 / 84604-14-08

EINECS - / 232-273-9, 283-291-9

Olej o kolorze pomarańczowym, pozyskiwany metodą ekstrakcji nadkrytycznym CO2 nasion Rokitnika Zwyczajnego. Dzięki tej  bądź co bądź nietypowej metodzie olej jest jeszcze bogatszy we wszystkiego rodzaju składniki rozpuszczalne w tłuszczach, w stosunku do oleju tłoczonego na zimno. Olej /ekstrakt stanowi 98,8 % produktu pozostałe 1,2 % to naturalny ekstrakt z rozmarynu w oleju słonecznikowym , których zadaniem jest zabezpieczenie produktu przed utlenianiem.

 

Działanie.

 

Olej z Rokitnika dedykowany jest skórze dojrzałej i problematycznej  ( suchej , naczynkowej, z bliznami itp.) .Olej przede wszystkim ujędrnia i uelastycznia skórę ( tyczy się to również podskórnych naczynek krwionośnych). Wspomaga metabolizm komórkowy, przyspieszając procesy gojenia i regeneracji.

 

Stosowanie.

 

Olej zdecydowanie nie do stosowania bezpośrednio na skórze, zalecane stężenie w kosmetykach to 2-25%, najprościej rozpuścić go można w innym oleju bazowym (bądź maśle kosmetycznym), lub skwalanie. 

Uwaga olej może brudzić/barwic ubrania.

 

Pochodzenie.

Olej wyprodukowano w Finlandii

 

Przechowywanie.

Optymalna temperatura przechowywania to 15oC , chronić przed światłem słonecznym.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium