Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Skwalen to naturalny, niezbędny składnik zewnętrznej warstwy lipidowej skóry, który zapewnia jej miękkość i elastyczność oraz chroni przed utratą wody i działaniem promieniowania UV. Niestety jego produkcja maleje po 25 roku życia, dlatego w kosmetyce wykorzystuje się jego pochodną w postaci 100% hipoalergicznego olejku – skwalanu.

Skwalan oliwny to silny antyoksydant, który działa również antybakteryjnie i nawilżająco. Jest szczególnie polecany dla cer dojrzałych, ale także skłonnych do podrażnień i powstawania stanów zapalnych. Odżywia i lekko natłuszcza skórę, ale nie zapycha porów, dlatego jest idealny również dla cer tłustych i mieszanych. Godne uwagi jest to, że drobne cząsteczki skwalanu doskonale penetrują w głąb skóry, istotnie zwiększając transport składników aktywnych.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl