Skwalan z Oliwek 100 ml. Hiszpania

Skwalan z Oliwek 100 ml. Hiszpania
Skwalan z Oliwek 100 ml. Hiszpania

100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich . Skwalan występuje naturalnie w ludzkiej skórze (w wieku 25 lat stanowi do 15% sebum, wraz z wiekiem jego ilość spada i u osób 50 letnich stanowi już tyko 3-4% sebum) , a dzięki swym uniklanym właściwościom  jest częstym składnikiem ekskluzywnych  preparatów przeciwstarzeniowych. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 56,90 zł
szt.

Skwalan z Oliwek 20 ml. Wielka Brytania

Skwalan z Oliwek 20 ml. Wielka Brytania
Skwalan z Oliwek 20 ml. Wielka Brytania

100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich . Skwalan występuje naturalnie w ludzkiej skórze (w wieku 25 lat stanowi do 15% sebum, wraz z wiekiem jego ilość spada i u osób 50 letnich stanowi już tyko 3-4% sebum) , a dzięki swym uniklanym właściwościom  jest częstym składnikiem ekskluzywnych  preparatów przeciwstarzeniowych. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 17,30 zł
szt.

Skwalan z Trzciny Cukrowej 100 ml.

Skwalan z Trzciny Cukrowej  100 ml.
Skwalan z Trzciny Cukrowej 100 ml.

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu kosmetycznego i chemicznego (Raw Material) : Skwalan z trzciny cukrowej / NeossanceTM Squalane
INCL : Squalane
CAS: 111-01-3
WE: 203-825-6
Nr REACH: 01-2120014832-65-0004
Charakterystyka chemiczna: węglowodory parafinowe
Skwalan wyprodukowany przez firmę Aprinnova, LLC. ze Stanów Zjednoczonych, podmiot wprowadzający na teren UE firma Penman Consulting bvba z Belgii

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 46,90 zł
szt.

Skwalan z Trzciny Cukrowej 50 ml.

Skwalan z Trzciny Cukrowej  50 ml.
Skwalan z Trzciny Cukrowej 50 ml.

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu kosmetycznego i chemicznego (Raw Material) : Skwalan z trzciny cukrowej / NeossanceTM Squalane
INCL : Squalane
CAS: 111-01-3
WE: 203-825-6
Nr REACH: 01-2120014832-65-0004
Charakterystyka chemiczna: węglowodory parafinowe
Skwalan wyprodukowany przez firmę Aprinnova, LLC. ze Stanów Zjednoczonych, podmiot wprowadzający na teren UE firma Penman Consulting bvba z Belgii

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 29,90 zł
szt.

Skwalan

Wraz z wiekiem ilość skwalenu, który jest ważnym składnikiem płaszcza lipidowego skóry, zmniejsza się. W efekcie skóra stopniowo wiotczeje i traci naturalny blask. Z pomocą przychodzi skwalan – odporny na utlenianie „zastępca” skwalenu. Skwalan to bezbarwna i bezwonna oleista ciecz . Dzięki swym unikalnym właściwościom pielęgnacyjnym wchodzi w skład wielu ekskluzywnych kosmetyków. 

 

Właściwości skwalanu

Skwalan polecany jest do skóry dojrzałej, suchej i problematycznej. Olejek ma lekką formułę i szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia „lepkości” na skórze. To produkt hypoalericzny, dlatego może być stosowany do cery wrażliwej. 

Skwalan odbudowuje strukturę wodno-lipidową skóry, przywraca jej miękkość oraz gładkość. Jako naturalny antyoksydant działa przeciwstarzeniowo. Koi skórę podrażnioną, zaczerwienioną, atopową lub dotkniętą egzemą.

 

Skwalan  – zastosowanie

Skwalan polecany jest do pielęgnacji cery po 25 roku życia. Może być stosowany solo, jako serum do twarzy lub baza pod makijaż. Stanowi ponadto znakomity dodatek do kosmetyków anti-aging (kremów przeciwzmarszczkowych, maseczek). Kilka kropel olejku wymieszana z balsamem do ciała sprawi, że po aplikacji skóra będzie miękka i doskonale nawilżona. 

Skwalan znajduje zastosowanie jako ważny składnik preparatów przeciwtrądzikowych (wspomaga redukcję blizn potrądzikowych). Skwalany idealnie nadają się także do pielęgnacji wrażliwej skóry pod oczami i wokół ust.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium