Kategorie

Oleje zimnotłoczone

Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml

Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml
Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml

Olej z czarnuszki do zastosowań kosmetycznych ( Black Seed Oil ) otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej. Dzięki unikalnemu składowi,   wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość. Wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 13,05 zł
szt.

Olej z Maruli nierafinowany 100 ml

 Olej z Maruli nierafinowany 100 ml
Olej z Maruli nierafinowany 100 ml

Olej z Maruli (Sclerocarya birrea) - pozyskiwany jest z nasion/owoców  drzewa Maruli, rosnącego naturalnie w Afryce Południowej. Olej zawarty w orzechach był wykorzystywany od …zawsze przez kobiety w Afryce Południowej przy pielęgnacji skóry i włosów . Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoksydanty, kwas oleinowy. Oferowany przez nas olej jest olejem organicznym, tłoczonym na zimno i nierafinowanym.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 67,64 zł
szt.

Olej Andiroba nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml.

Olej Andiroba nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml.
Olej Andiroba nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml.

Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,61 zł
szt.

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml
Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml

Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, pozyskiwany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense. Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od…zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych , a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age”.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 30,90 zł
szt.

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 30 ml . w butelce ze szklaną pipetą

Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 30 ml . w butelce ze szklaną pipetą
Olej Cacay nierafinowany, tłoczony na zimno 30 ml . w butelce ze szklaną pipetą

Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, pozyskiwany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense. Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od…zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych , a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age”.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 37,77 zł
szt.

Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 30 ml w butelce z pipetą.

Olej Jojoba  tłoczony na zimno, nierafinowany  30 ml w butelce z pipetą.
Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 30 ml w butelce z pipetą.

Dzięki bliskiemu powinowactwu  dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadając miękkość  i niespotykany blask. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Olej pomaga w leczeniu zapaleń skóry i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,64 zł
szt.

Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 50 ml.

Olej Jojoba  tłoczony na zimno, nierafinowany  50 ml.
Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 50 ml.

Dzięki bliskiemu powinowactwu  dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadając miękkość  i niespotykany blask. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Olej pomaga w leczeniu zapaleń skóry i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 17,85 zł
szt.

Olej Rycynowy 100% ORGANIC 100 ml SOIL

Olej Rycynowy  100% ORGANIC   100 ml SOIL
Olej Rycynowy 100% ORGANIC 100 ml SOIL

Olej powszechnie stosowany w kosmetyce i dermatologi. Przede wszystkim przy pielęgnacji włosów i paznokci. Wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i strukturę. Zapobiega wypadaniu osłabionych włosów, zwiększa gęstość, nadaje blask oraz ułatwia rozczesywanie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,42 zł
szt.

Olej Tamanu 20 ml ( Organic ) tłoczony na zimno

Olej Tamanu 20 ml ( Organic ) tłoczony na zimno
Olej Tamanu 20 ml ( Organic ) tłoczony na zimno

Olej Tamanu pochodzi z tłoczonych na zimno nasion ( owoców ) drzewa  Calophyllum inophyllum. Ma niespotykane właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antyseptyczne. Intensywnie regeneruje skórę i redukuje blizny. Jest pomocny przy leczeniu trądziku, łuszczycy. Redukuje zmarszczki , poprawia napięcie skóry.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 16,14 zł
szt.

Olej z Baobabu nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml.

Olej z Baobabu nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml.
Olej z Baobabu nierafinowany, tłoczony na zimno 20 ml.

Olej z Baobabu, pozyskiwany z nasion Adansonia Digitata ( Baobabu Afrykańskiego) , nierafinowany. Olej dociera do głębszych warstw skóry , silnie je nawilżając, a wierzchnie warstwy zabezpiecza przed niekorzystnym wpływem warunków środowiskowych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,64 zł
szt.

Olej z Baobabu nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml.

Olej z Baobabu nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml.
Olej z Baobabu nierafinowany, tłoczony na zimno 50 ml.

Olej z Baobabu, pozyskiwany z nasion Adansonia Digitata ( Baobabu Afrykańskiego) , nierafinowany. Olej dociera do głębszych warstw skóry , silnie je nawilżając, a wierzchnie warstwy zabezpiecza przed niekorzystnym wpływem warunków środowiskowych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 21,63 zł
szt.

Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 100 ml

Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 100 ml
Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 100 ml

Olej z czarnuszki do zastosowań kosmetycznych ( Black Seed Oil ) otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej. Dzięki unikalnemu składowi,   wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość. Wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 21,63 zł
szt.

Czym charakteryzują się oleje zimnotłoczone? 

Oleje zimnotłoczone powstają w niskich temperaturach, nieprzekraczających 40 stopni Celsjusza. Tłoczenie oleju w takiej temperaturze pozwala zachować w nim jak najwięcej cennych składników, takich jak NKT, czyli nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy czy minerały. Nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwasy omega-3 i kwasy omega-6 są bardzo ważne dla skóry,
bo chronią ją przed wysychaniem, podrażnieniami czy utratą jędrności. Oleje tłoczone na zimno są też bogate w przeciwutleniacze, które chronią skórę przed starzeniem środowiskowym. Świetnie działają też na włosy.

 

Jakie są rodzaje olejów zimnotłoczonych? 

W naszym sklepie znajdziesz szeroką ofertę olejów tłoczonych na zimno. Poniżej znajdziesz kilka o najlepszych
i najsilniejszych właściwościach pielęgnacyjnych.

  • Olej makadamia - to olej o bardzo silnych właściwościach kojących i nawilżających. Zawiera kwasy palmitynowe i olejowe, dzięki czemu intensywnie wygładza i natłuszcza skórę oraz włosy. Bardzo dobrze łagodzi też skórę po upalaniu i wspomaga wygładzanie rozstępów oraz blizn. To też świetny olej regenerujący skórę i eliminujący jej szorstkość.
  • Olej konopny - to olej, który robi prawdziwą furorę w kosmetyce. Zawiera ekstrakt CBD, który dba o prawidłowe nawilżenie skóry, łagodzi stany zapalne, zwiększa jędrność skóry oraz poprawia jej kolor. Jest bardzo częstym składnikiem regenerujących i przeciwstarzeniowych kosmetyków do twarzy.
  • Olej moringa - to bardzo cenny olej, który pochodzi z długowiecznej rośliny Moringa. Jest nazywany olejem młodości,
    bo zapobiega powstawaniu zmarszczek, starzeniu skóry, a jednocześnie działa przeciwzapalnie i zmniejsza wydzielanie sebum. Dlatego można go stosować przy problemach z trądzikiem. Warto używać go jednak przede wszystkim we wszystkich kosmetykach przeciwstarzeniowych.
  • Olej z morwy indyjskiej - to idealny olej do wrażliwej skóry. Ma wysoką zawartość kwasu linolowego oraz tokoferolu.
    Dzięki temu pomaga łagodzić podrażnienia, egzemy i stany zapalne skóry. Jednocześnie nie zatyka porów, także może być stosowany przy cerach problemowych, skłonnych do powstawania zaskórników oraz krostek.
  • Olej arganowy - to olej, który silnie nawilża i natłuszcza nie tylko skórę, ale też włosy i paznokcie. Jest bardzo popularny
    w kosmetykach do włosów, bo silnie je wygładza, zapobiega ich puszeniu i regeneruje. To też bardzo dobry olejek do włosów kręconych, bo wyraźnie je ujarzmia, zapobiega ich puszeniu oraz podkreśla skręt loków.

 

Jaki olej zimnotłoczony wybrać?

Poniżej znajdziesz kilka podpowiedzi, jakie oleje zimnotłoczone najlepiej sprawdzą się przy Twojej skórze lub włosach.

  • Działanie przeciwstarzeniowe - aby opóźnić powstawanie zmarszczek albo wygładzić już te istniejące, ujędrnić skórę
    i zwiększyć jej sprężystość, pomocne mogą okazać się olej konopny, olej moringa, olej z opuncji figowej czy różany.
  • Przy trądziku - aby zmniejszyć stany zapalne skóry i wydzielanie sebum, wypróbuj następujące oleje zimnotłoczone: olej
    z drzewa herbacianego, olej z ziaren zielonej kawy, tamanu czy olej laurowy.
  • Na suche i zniszczone włosy - idealnie wzmocni, wygładzi i nawilży włosy olejek z pestek śliwek, tsubaki, arganowy czy makadamia.
  • Do bardzo suchej skóry - olejki, które dobrze nawilżą i złagodzą skórę oraz zapobiegną jej wysuszaniu to: olejek z nasion chia, olejek jojoba czy olej z pestek malin.
  • W spłycaniu blizn - najlepiej sprawdzi się olejek z pestek dyni oraz makadamia.
  • Wspomagające ochronę przed słońcem - do kremów na dzień czy balsamów warto dodawać oleje zimnotłoczone
    z awokado czy buriti. Dobrze łagodzą one też skutki nadmiernych kąpieli słonecznych.

Oleje zimnotłoczone - cena

Oleje tłoczone na zimno mają wyższą cenę, od tych pozyskiwanych w wyższych temperaturach. To dlatego, że zawierają więcej cennych składników. Oleje z upraw ekologicznych mają też wyższe ceny, niż te pochodzące z roślin z upraw tradycyjnych. Ceny olejów zimnotłoczonych zaczynają się przeważnie od kilkunastu złotych, a mogą dochodzić nawet do kilkuset. Średnia cena nie przekracza jednak przeważnie 50 zł. Oleje w takiej cenie znajdziesz bez problemu z naszym sklepie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium