Kategorie

Olej Czaulmugrowy (Chaulmoogra) CP, nierafinowany 50 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,99 zł 29.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.66667
Producent: ESENT
Kod produktu: F6B0-671E6_20200924095833
Kod EAN: 5902574350725

Opis

Metryka produktu

Olej z nasion drzewa Chaulmoogra tłoczony na zimno nierafinowany (Olej czaulmugrowy)

CAS: 8001-74-9

Kolor oleju żółty do ciemnożółtego

Hydnocarpus wightianus, Hydnocarpus wightiana lub chaulmoogra to drzewo z rodziny Achariaceae.

 

Olej w swym składzie zawiera unikalną mieszaninę kwasów tłuszczowych w tym - kwas hydnokarpowy , kwas chaulmugrowy , kwas mirystynowy , kwas palmitynowy , kwas stearynowy , kwas palmitoleinowy , kwas oleinowy , kwas linolowy i kwas linolenowy .

W kosmetyce polecany dla skóry trądzikowej, przy różnego rodzaju chorobach i niedoskonałościach skóry. Olej ma działanie pielęgnujące, antyseptyczne, ściągające.

Dedykowany jest dla cery tłustej i mieszanej,   zapobiega nadmiernej produkcji sebum i przeciwdziała powstawaniu stanów zapalnych.

Jako ciekawostkę można podać, że w medycynie naturalnej wschodu stosowany do leczenia trądu, wykazuje skuteczność porównywalną z sulfonamidami.

 

Przechowywanie.

Optymalna temperatura przechowywania to 15-20 o C, po otwarciu zachowuje długo swoje właściwości przez okres min 6 miesięcy

Pochodzenie.

Olej importowany z Wielkiej Brytanii.

Opinie o produkcie (1)

6 stycznia 2021

Czy produkty mogą zostać do piątku w koszyku wtedy będę mogła zrealizować płatność

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium