Wersje językowe
Newsletter
Zgadzam się na otrzymywanie newslettera i informacji marketingowych od firmy STUDIO Talarczyk - właściciela ESENT.PL . Wiem, że zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie.

regulamin sklepu internetowego

  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (14 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje

Darmowa dostawa

już przy zakupach

za 99 PLN

(Paczkomaty, Poczta)

Składniki w 100% naturalne

gwarancja zadowolenia

14 dni na zwrot towaru

Jakie zastosowanie w kosmetyce ma olej z awokado?
Jakie zastosowanie w kosmetyce ma olej z awokado?

Jakie zastosowanie w kosmetyce ma olej z awokado?
Olej z awokado już od dłuższego czasu stosowany jest do produkcji kosmetyków ze względu na swoje właściwości. Samo awokado to jeden z najzdrowszych owoców, zatem stosunkowo szybko znalazło się w kręgu zainteresowań przemysłu kosmetycznego. Dlaczego jest on wart uwagi i jakie kosmetyki na jego bazie zdecydowanie warto wybierać?

Z artykułu dowiesz się:

jak pozyskiwany jest olej z awokado;  jakie właściwości ma olej z awokado; jak stosuje się olej z awokado;  jakie efekty daje stosowanie oleju z awokado na twarz; czy warto stosować olej z awokado na włosy?

Czytaj także: Naturalna pielęgnacja twarzy - o czym nie należy zapomnieć?

czytaj całość »

Polecane produkty

Mydło marsylskie Oliwa z Oliwek Le Chatelard 1802 300 g !!!

Mydło marsylskie Oliwa z Oliwek  Le Chatelard 1802   300 g !!!
Mydło marsylskie Oliwa z Oliwek Le Chatelard 1802 300 g !!!

Naturalne francuskie Mydło Marsylskie Le Chatelard 1802 z dodatkiem Oliwy z Oliwek zawiera 72% olejów pochodzenia roślinnego, nie zawiera PEG, parabenów, konserwantów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,75 zł
szt.

Macerat z Jagód Goji 50 ml.

Macerat z Jagód Goji 50 ml.
Macerat z Jagód Goji 50 ml.

Macerat z Jagód Goji w tłoczonym na zimno oleju słonecznikowym (maceracja 1:1 !). Dedykowany skórze dojrzałej, suchej, bądź wystawionej na działanie niekorzystnych czynników środowiskowych (np :praca w klimatyzowanych pomieszczeniach).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 16,14 zł
szt.

Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 50 ml

Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 50 ml
Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 50 ml

Olej z nasion truskawki, tłoczony na zimno, nierafinowany, działa nawilżająco i chroni skórę przed niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Sprawdzi się doskonale przy pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i zniszczonej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,41 zł
szt.

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml
Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno (wyłącznie z ziaren) do zastosowań kosmetycznych. Przeznaczony przede wszystkim do cery tłustej i trądzikowej, ale sprawdzi się  znakomicie przy pielęgnacji skóry dojrzałej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 30,21 zł
szt.

Francuska GLINKA ZIELONA certyfikowana 100 g.

Francuska GLINKA ZIELONA certyfikowana 100 g.
Francuska GLINKA ZIELONA certyfikowana 100 g.

Glinka zielona wydobyta we Francji,  jest produktem całkowicie naturalnym, czego dowodem jest certyfikat ECO CERT. Glinka regeneruje  i oczyszcza zmęczoną cerę,działa przeciwzmarszkowo i ujędrniająco. Jest silnym środkiem antyseptycznym i  przeciwzapalnym, leczy trądzik, wypryski, .Stosuję się ją w formie maseczek, okładów, kompresów jako dodatek do kąpieli.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 8,58 zł
szt.

Olejek eteryczny Bergamota 10 ml

Olejek eteryczny Bergamota 10 ml
Olejek eteryczny Bergamota 10 ml

Olejek BERGAMOTA olejek eteryczny pozyskiwany z zewnętrznej warstwy skórki owoców pomarańczy bergamota (Cytryniec bergamotka, Citrus bergamia Risso, Citrus Aurantium L.). Pozyskiwany jest metodą wytłaczania i destylacji parą wodną. Ma odświeżający korzenny zapach z nutą cytrusową.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,30 zł
szt.

Kwas Hialuronowy roztwór 4% pojemność 30 ml

Kwas Hialuronowy  roztwór 4% pojemność 30 ml
Kwas Hialuronowy roztwór 4% pojemność 30 ml

Kwas  hialuronowy ( roztwór ) w postaci  żelu o zawartości kwasu 4 %. Hialuron jest naturalnym składnikiem wszystkich tkanek organizmu człowieka. Odpowiada  za zdolność wiązania przez skórę wody, a co za tym idzie jej jędrność, sprężystość... w skrócie piękny wygląd. Wraz z wiekiem stężenie kwasu w skórze spada, czego konsekwencją jest wiotczenie skóry, zmarszczki.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 17,17 zł
szt.

Olejek eteryczny Sosnowy 50 ml

Olejek eteryczny Sosnowy 50 ml
Olejek eteryczny Sosnowy 50 ml

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olejek eteryczny Sosnowy / PINE ESSENTIAL OIL
INCL : PINUS SYLVESTRIS LEAF OIL, Limonene*, Linalool*
* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Numer CAS  8023-99-2 / 84012-35-1
Numer EINECS 281-679-2

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 37,77 zł
szt.

Olej z Marakui , rafinowany 20 ml.

Olej z Marakui , rafinowany 20 ml.
Olej z Marakui , rafinowany 20 ml.

Olej z Marakui, tłoczony na zimno z nasion rośliny Passiflora edulis, zwanej tez pod nazwą Męczennica jadalna - czyli Marakuja. Roślina wywodzi się z naturalnych stanowisk w Ameryce Południowej, w dniu dzisiejszym uprawiana jest w wielu krajach tropikalnych w Azji, Nowej Zelandii, Afryce. Olej podlega procesowi rafinacji pod kątem przemysłu kosmetycznego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 17,11 zł
szt.

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml
Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany 20 ml

Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego : Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,08 zł
szt.

Krem nawilżający do twarzy na dzień i na noc, z zieloną herbatą i kwasem hialuronowym, 50 ml, Anthyllis

Krem nawilżający do twarzy na dzień i na noc, z zieloną herbatą i kwasem hialuronowym, 50 ml, Anthyllis
Krem nawilżający do twarzy na dzień i na noc, z zieloną herbatą i kwasem hialuronowym, 50 ml, Anthyllis

Lekki krem, który nawilża skórę twarzy i pomaga chronić ją przed czynnikami zewnętrznymi. Roślinny kwas hialuronowy o dużej masie cząsteczkowej działa na powierzchnię skóry, zachowując skuteczne nawilżenie, działa również błonotwórczo, wiążąc się z warstwą rogową naskórka, ma działanie ochronnie. Krem zawiera ekstrakt glicerynowy z organicznej Zielonej Herbaty, składający się z polifenoli odpowiedzialnych za właściwości przeciwutleniające fitokompleksu.

Kosmetyk nadaje się do każdego typu skóry, jednak najlepiej sprawdza się przy cerze suchej, potrzebującej nawilżenia.

Dostępność: niewiele

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 40,86 zł
szt.

Olej z Pachnotki ( Perilla Oil) tłoczony na zimno 50 ml

Olej z Pachnotki ( Perilla Oil) tłoczony na zimno 50 ml
Olej z Pachnotki ( Perilla Oil) tłoczony na zimno 50 ml

Jeden z najbardziej niedocenianych, a może lepiej - nieznanych  (przynajmniej w naszym kraju) olei roślinnych. Ma najwyższe stężenie nienasyconych kwasów tłuszczowych ( spośród olei roślinnych).Związki zawarte w oleju działają jako naturalny katalizator, stymulując produkcję w skórze wielu enzymów, co przekłada się na jej elastyczność i jędrność.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,12 zł
szt.

Szampon i płyn, żel pod prysznic z wyciągiem z lnu i proteinami ryżu, Anthyllis Eco Bio, Pierpaoli, CERTYFIKOWANY 250 ml

Szampon i płyn, żel pod prysznic z wyciągiem z lnu i proteinami ryżu, Anthyllis Eco Bio, Pierpaoli, CERTYFIKOWANY 250 ml
Szampon i płyn, żel pod prysznic z wyciągiem z lnu i proteinami ryżu, Anthyllis Eco Bio, Pierpaoli, CERTYFIKOWANY 250 ml

Przeznaczony do codziennej pielęgnacji włosów i ciała. Wyjątkowo delikatny szampon i płyn 2 w 1 do pielęgnacji każdego rodzaju włosów i skóry całego ciała. Preparat stworzony na bazie naturalnych substancji i aktywnych składników roślinnych zapewnia maksymalną ochronę i bezpieczeństwo dla Nas i Środowiska.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 21,63 zł
szt.

Octan witaminy E 10 ml.

Octan witaminy E 10 ml.
Octan witaminy E 10 ml.

Octan witaminy E jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, jest rewelacyjnym antyoksydantem, neutralizuje obecne w skórze wolne rodniki, wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry, reguluje poziom wody w skórze. Hamuje procesy starzenia się skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 7,55 zł
szt.

Kolagen z elastyną 100 ml

Kolagen z elastyną 100 ml
Kolagen z elastyną 100 ml

Kolagen i elastyna to podstawowe białka tkanki łącznej skóry. Kolagen odpowiada za  odpowiednią wilgotność skóry, elastyna nadaje skórze sprężystość i elastyczność. Preparat znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji skóry o działaniu regenerującym i odmładzającym, przywraca świeżość, gładkość i sprężystość skóry.Możemy go aplikować bezpośrednio na skórę.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 26,09 zł
szt.

Olej Andiroba nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml.

Olej Andiroba nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml.
Olej Andiroba nierafinowany, zimnotłoczony 20 ml.

Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,61 zł
szt.

Olej Makadamia NIERAFINOWANY tłoczony na zimno 250 ml

Olej Makadamia  NIERAFINOWANY tłoczony na zimno 250  ml
Olej Makadamia NIERAFINOWANY tłoczony na zimno 250 ml

Całkowicie naturalny olej  zalecany do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i łuszczącej się. Działa rewitalizująco, wygładzająco, poprawia napięcie  skóry. Olej NIERAFINOWANY tłoczony na zimno o miłym naturalnym zapachu. Butelka szklana 250 ml

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 42,57 zł
szt.

Olej z Pestek Malin 50 ml - nierafinowany

Olej z Pestek Malin 50 ml - nierafinowany
Olej z Pestek Malin 50 ml - nierafinowany

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 28,15 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium