Cyprys - olejek eteryczny 10 ml ETHERI

cyprys-male.png
  • promocja
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,92 zł 14,90 zł 11.92
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 11,92 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ETHERI
Kod produktu: 01CA-964B5
Kod EAN: 5905155278043

Opis

Olejek eteryczny cyprysowy 10 ml

 

OLEJEK ETERYCZNY CYPRYSOWY - WŁAŚCIWOŚCI

Olejek eteryczny cyprysowy jest w 100% naturalnym, wysokiej jakości olejkiem pozyskiwanym z liściastego, wiecznie zielonego drzewa o ciemnozielonych liściach, małych kwiatach i brązowo-szarych szyszkach z orzechami w środku. Drzewa cyprysowe rosną powszechnie w regionie Morza Śródziemnego, w południowej Francji, we Włoszech oraz Hiszpanii. Olejek eteryczny cyprysowy uzyskuje się poprzez destylację parą wodną młodych gałązek drzewa. Jest produktem silnie wspomagającym krążenie. Doskonale wzmacnia system naczyń włosowatych oraz poprawia mikrokrążenie. Stosuje się go w terapii żylaków, pękających naczynek krwionośnych oraz przy drętwieniu kończyn. Posiada właściwości przeciwbólowe i antyseptyczne, dlatego pomocny jest przy bólach reumatycznych, artretyzmie, hemoroidach oraz bólach menstruacyjnych. Skutecznie działa w stanach zapalnych skóry, egzemach oraz przy nadpotliwości. Posiada też właściwości ściągające i aromatyzujące.  Używany w mieszankach dla kobiet w okresie menopauzy łagodzi dolegliwości związane z klimakterium. Cechuje się działaniem uspokajającym, odprężającym i delikatnie nasennym. Wzmacnia układ odpornościowy, łagodzi kaszel oraz doskonale udrażnia górne drogi oddechowe.

OLEJEK ETERYCZNY CYPRYSOWY - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olejek eteryczny cyprysowy ceniony był już przez starożytne cywilizacje ze względu na swoje właściwości lecznicze. Znany jest z dobroczynnego oddziaływania na organizm człowieka:. Wykazuje właściwości ściągające, rozkurczowe, przeciwbólowe i dezynfekujące, a także:

  • leczy dolegliwości górnych dróg oddechowych - kaszel, astmę, zapalenie oskrzeli,
  • reguluje cykl menstruacyjny,
  • jest pomocny przy tamowaniu krwawień,
  • zmniejsza potliwość,
  • zwalcza cellulit,
  • uszczelnia kruche naczynka krwionośne i żylaki,
  • wspomaga leczenie hemoroidów,
  • działa uspokajającą, łagodnie nasennie,
  • wspomaga organizm w usuwaniu nadmiaru płynów - przy obrzękach czy nietrzymanie moczu,
  • zapobiega krwawieniu dziąseł,
  • działa antyseptyczne i antybakteryjne,
  • polecany jest do pielęgnacji cery tłustej i nazbyt uwodnionej,
  • wzmacnia układ immunologiczny.

Olejek eteryczny cyprysowy z powodzeniem nadaje się do inhalacji na zimno, jak i do inhalacji parowych. Doskonale sprawdza się jako komponent kosmetyczny. Może być dodawany do kremów, toników, balsamów, żeli do mycia ciała, szamponów czy odżywek. Przyspiesza usuwanie nadmiaru płynów w organizmie oraz wspomaga system krążenia.

OLEJEK ETERYCZNY CYPRYSOWY - STOSOWANIE

Olejek eteryczny cyprysowy jest szeroko stosowany w medycynie naturalnej oraz kosmetologii. Używa się go jako dodatek do odprężającej kąpieli w wannie, rozluźniającej napięte mięśnie. Świetnie sprawdza się w aromaterapii, do inhalacji na zimno i na ciepło. Dodany do olejku bazowego oddziałuje podwójnie - piękny, świeży zapach koi zmysły, a skóra zyskuje promienny wygląd, jest bardziej napięta, odświeżona i błyszcząca. W każdym z zastosowań olejek eteryczny z cyprysa należy rozcieńczać.

Dawkowanie:

  • Do aromaterapii - 3-5 kropli w rozcieńczeniu z wodą do kominka.
  • Do inhalacji - 1-2 krople do naczynia z gorąca wodą lub nakrapiany na chusteczkę i wdychany.
  • Dodatek do olejku bazowego do masażu - 3-5 kropli na 10 ml olejku podstawowego.
  • Do kompresów - 5 kropli na 1 szklankę ciepłej wody.
  • Do kąpieli w wannie - 3-5 kropli do wypełnionej wanny z wodą o temperaturze 37-380
  • Wzbogacanie kosmetyków - 23 kropli olejku cyprysowego na 5 ml kremu, toniku, balsamu, żelu lub szamponu.

 

Metryka produktu:

  • 100% Olejek eteryczny cyprysowy wytwarzany w procesie destylacji parowej
  • INCI: CUPRESSUS SEMPERVIRENS LEAF OIL

Skład INCI:

  • Cupressus Sempervirens Leaf Oil

Przechowywanie:

Należy trzymać z dala od dzieci, w szczelnie zamkniętej buteleczce z ciemnego szkła, w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Ostrzeżenia:

  • Unikać kontaktu z oczami i nie stosować doustnie oraz w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.
  • Może powodować uczulenie w kontakcie ze skórą (nie używać nierozcieńczonego)
  • Nie używać podczas ciąży, karmienia piersią i u dzieci poniżej 3. roku życia.
  • Należy stosować się do zaleconego maksymalnego dozowania.
  • Należy zachować ostrożność w przypadku nowotworów zależnych od estrogenu.
  • W okresie ciąży i przyjmowania leków użycie olejku skonsultuj z lekarzem.

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:      szklana buteleczka

Ilość:                    10 ml

Zapach:               cyprysowy

Pochodzenie:      Francja

Producent:         ETHERI

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium