BIO - Marine Collagen (kolagen morski) 100 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 96,47 zł 96.47
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Cobiosa
Kod produktu: 923B-164A9_20191015215410

Opis

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw Material) : BIO-MARINE COLLAGEN 6 PH

Numer CAS 9007-34-5,122-99-6

INCL : Soluble Collagen, 2-phenoxyethanol

Kolagen  to podstawowe białko budujące tkankę łączną i odpowiadające za młodzieńczy wygląd skóry. Kolagen zapewnia skórze wilgotność, sprężystość i elastyczność. Niestety po 25 roku życia produkcja kolagenu w organizmie drastycznie spada. Do 50 roku życia znikają też ich zapasy w skórze, skutkiem czego traci ona jędrność, wysycha i pokrywa się zmarszczkami.

W kosmetyce kolagen  stosowany jest jako składnik o działaniu regenerującym i odmładzającym, przywracającym świeżość, gładkość i sprężystość skóry.

Działanie.

Ten typ kolagenu nie został poddany modyfikacji w swojej podstawowej strukturze, białka są zachowane jako
długie łańcuchy aminokwasowe o wysokiej masie cząsteczkowej.

Kolagen morski wykazuje silne działanie odmładzające, m.in.:

  • wspaniale nawilża skórę,

  • tworzy cienki film na skórze, zabezpieczając ją przed niekorzystnym wpływem otoczenia,

  • zwiększa sprężystość/elastyczność skóry,

  • zmiękcza skórę, która staje się aksamitna w dotyku,

  • doskonale wygładza zmarszczki,

  • powoduje optymalny przyrost tkanki skórnej w zmarszczce,

  • likwiduje "worki" pod oczami,

Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych  0,5-5%.

Kolagen morski można stosować, jako składnik bardzo różnorodnych formuł kosmetycznych, a charakterze przeciwzmarszczkowym, ujędrniającym, rewitalizujacym. Poniżej najprostsze receptury :

  • po rozcieńczeniu z wodą do stężenia 5-20 %(stężenia powyżej 5% na własną odpowiedzialność), w postaci mgiełki na skórę, najlepiej tuż przed nałożeniem kremu, oliwki, balsamu itp.,

  • jako dodatek do baz kremowych, itp. (zachowując stężenie do 0,5-5% i mieszając w temp. do 34 stopni),

  • w postaci emulsji po  połączeniu z olejem  kosmetycznym np :arganowym lub jojoba.,

Przeciwwskazaniem do stosowania produktu są choroby nerek, uczulenie na białko rybie, a także choroby z grupy kalogenoz!

 

Skład i informacje chemiczne

INCI: Soluble Collagen (pochodzenia morskiego), 2-phenoxyethanol (konserwant)

Wygląd i konsystencja: jednorodna, klarowna ciecz, o słabym lecz charakterystycznym zapachu. pH:5,4. Gęstość: 1.032 g/cm3

 


Informacje o pochodzeniu

Kolagen wyprodukowany w Hiszpanii

Przechowywanie

Po otwarciu opakowania przechowywać najlepiej w lodówce, a przed użyciem doprowadzić do temperatury pokojowej.  

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium