Hydrolat z Lawendy Wąskolistnej 100 ml 0&3

Hydrolat z lawendy wąskolistnej w brązowej butelce 100 ml.
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,10 zł 12,33 zł 11.10
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 12,21 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.6
Producent: 0&3
Kod produktu: DFE9-168B6
Kod EAN: 5902574355362

Opis

Hydrolat z Lawendy Wąskolistnej

Hydrolat lawendowy, pozyskiwany jest z ekologicznych upraw Lawendy Wąskolistnej, w procesie destylacji parą wodną. Uniwersalny hydrolat o pH poniżej 4 (konieczne rozcieńczenie w przypadku cery delikatnej) polecany do każdego rodzaju cery. Ceniony za działania tonizujące, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu. Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.


Działanie

Hydrolat lawendowy jest najbardziej uniwersalnym z hydrolatów, można go stosować do każdego rodzaju cery.

Ceniony jest za działania tonizujące, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu na cały organizm.

Dzięki zawartości kwas rozmarynowego, ursolowego, oraz goryczy (pikrosalwin, karnozol), hydrolat wspomaga proces regeneracji naskórka, łagodzi obrzęki, wspomaga proces leczenia łupieżu. Z kolei obecność fenoli działa lekko ściągająco i przeciwsatarzeniowo.

Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.

 

Stosowanie

Hydrolat jest znakomitym surowcem/bazą do przygotowania mgiełek, płynów micelarnych, płynów tonizujących. Zlecane stężenie w tego typu formułach kosmetycznych to 30-80%. (Jest to jeden z najmocniejszych hydrolatów, o niskim pH stąd zalecamy rozcieńczenie go wodą destylowaną lub demineralizowaną w stosunku 1: 1).

Można go używać jako dodatek/składnik kremów/serum, składnik hypoalergicznych perfum, czy jako dodatek do płynów do higieny intymnej. We wszystkich formulacjach, wniesie swoje właściwości antyseptyczne i kojące.


Świetnie sprawdza się jako baza płynu tonizującego płyn po depilacji/goleniu.
Moza go dodawać jako dodatek do szamponów (1:1) i jako tonik do skóry głowy (działanie antyłupieżowe).
Niewielka ilość hydrolatu można dodać do kremu do twarzy (bezpośrednio przed aplikacją, będzie zapobiegał zatykaniu porów).


Skład

Inci Name: Organic lavender distillate (Lavandula angustifolia)

Ph 3.02

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Industrial use): Hydrolat Lawendowy (LAVENDER WATER)

INCL: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER WATER


Informacje o pochodzeniu

Kraj pochodzenia surowca Wielka Brytania.

Opinie o produkcie (2)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

14 stycznia 2022

Pachnie bardzo ziołowo (bardziej niż kwiatami lawendy), delikatnie ściąga skórę i działa relaksująco

13 marca 2023

Używam z atomizerem do twarzy, Odświeża i napina skórę twarzy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium