Macerat ze Spiruliny (alg morskich) 50ml

macerat-ze-spiruliny-50ml-wiz.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 21,18 zł 23,53 zł 21.18
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 23,30 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.8209
Producent: e-fiore
Kod produktu: 2EBB-2069E
Kod EAN: 5902574359810

Opis

Macerat z alg (spirulina) to produkt o wszechstronnym działaniu. Jego codzienne stosowanie może zastąpić zabiegi z wykorzystaniem alg w gabinetach kosmetycznych. Spirulina Platensis, z której robi się ten macerat, ma silne właściwości odchudzające, ujędrniające a także regenerujące. Algi zawarte w oleju rozbijają tkankę tłuszczową, poprawiają krążenie krwi i limfy. Regenerują i silnie natłuszczają zniszczoną i osłabioną płytkę paznokcia. Spirulina jest rośliną z największą zawartością chlorofilu. Zawiera poza tym:

- dobrze przyswajalne białka pochodzenia roślinnego;

- fikocyjaninę, która wspomaga wzrost komórek;

- witaminy z grupy B, żelazo i kwasy tłuszczowe wspomagające wymianę błonnikową;
- fenyloetyloaminę, która wspomaga pracę mózgu i poprawia samopoczucie – jest polecana szczególnie osobom chorującym na depresję;
- beta-karoten pobudzający układ immunologiczny;
- cenne aminokwasy konieczne do budowy komórek, wytwarzania hormonów, enzymów i przeciwciał.

Macerat spirulinowy jest otrzymywany w wyniku macerowania alg spiruliny platensis w nierafinowanym oleju ze słodkich migdałów. Wykorzystuje się go między innymi przy produkcji olejków do kąpieli, ze względu na jego silnie nawilżające właściwości. Jego stosowanie jest polecane szczególnie w przypadku wzmożonego zapotrzebowania na jod, na przykład w ciąży. "Olej" ze spiruliny jest znany również z tego, że powstrzymuje procesy starzenia się skóry i jest jednym z najskuteczniejszych preparatów zapobiegających powstawaniu zmarszczek.

Jak stosować macerat spirulinowy? W formułach kosmetycznych, używamy go jak dowolnego oleju kosmetycznego mając na wzgledzie jego unikalne właściwości. W czystej postaci można wmasować go w oczyszczoną, najlepiej wilgotną skórę, w miejsca objęte cellulitem i pozbawione jędrności.


INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Spirulina Platensis Extract

Mając na uwadze, że jest to silny macerat, przed stosowaniem warto przeprowadzić próbę alergiczną.

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

16 lipca 2020

Moja baza do wszystkich kremów, balsamów oraz olejków do demakijazu. Polecam !

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium