Masło Monoi 100 % 200 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,50 zł 29.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.17576
Producent: ESENT
Kod produktu: 4713-192D9_20160518100029
Kod EAN: 5902574357236

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Masło/Olej Monoi  NIERAFINOWANE.
INCL : Cocos Nucifera Oil & Gardenia Tahitensis Flower Extract
Numer CAS 8001-31-8
Numer EINECS 232-282-8

Masło Monoi (MONOI de Tahiti) - przygotowywane z kwiatów i pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia Taitensis) macerowanych w zimnotłoczonym oleju kokosowym przez okres minimum dwóch tygodni. W temperaturze pokojowej jest ciałem stałym, ma biały kolor i przyjemny miły zapach.

 

DZIAŁANIE.


Masło Monoi nadaje skórze miękkość, jedwabistość ( dzięki naturalnej zawartości salicylianu metylu ), chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody ( działanie nawilżające jest silniejsze i bardziej długotrwałe niż oleju kokosowego).
Przynosi ulgę skórze poparzonej przez słońce ( czy źle dobrany czas na solarium ). Jest substancją mającą właściwości aseptyczne, łagodzi podrażnienia skóry.
Stosowane jest także przy pielęgnacji suchych, łamliwych włosów, zapobiega rozdwajaniu się końcówek.
Świetnie sprawdza się jako masło do masażu i jako dodatek w olejkach do kąpieli.


STOSOWANIE.


Preparaty na bazie masła MONOI stosujemy bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę np. przed kąpielą bądź masażem . Można go również używać jako baza lub  dodawać w formułach preparatów do kąpieli, podczas której nada skórze piękny zapach i lekko ją natłuści.

Używany jako dodatek do kosmetyków, kremów bądź balsamów - dodajemy go tuż przed użyciem.

Produkt może być niezwykle skuteczną bazą podczas zabiegu "olejowania" skóry głowy i włosów , w tym przypadku po połączeniu masła z wybranymi olejami i ewentualnie innymi surowcami, nanosimy powstała mieszaninę na skórę głowy, zawijamy ręcznikiem i pozostawiamy na okres 30-50 minut, po czym zmywamy jak najdelikatniejszym szamponem.

INFORMACJE CHEMICZNE.


Zawiera znaczne ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

INFORMACJE O POCHODZENIU.


Pochodzenie surowca : Polinezja Francuska, konfekcjonowany i certyfikowany w Wielkiej Brytanii.

PRZECHOWYWANIE.


Przechowywać w temperaturze 15-20 stopni.

Opinie o produkcie (0)

Rekomendowane
Korund do mikrodermabrazji 115 g
Korund do mikrodermabrazji 115 g
3,90 zł
szt.
Olej Rycynowy naturalny 100%  100 ml
Olej Rycynowy naturalny 100% 100 ml
9,20 zł
szt.
Koenzym Q10 w roztworze w oleju makadamia 10  ml
Koenzym Q10 w roztworze w oleju makadamia 10 ml
11,90 zł 9,99 zł
szt.
Olejek eteryczny Bergamota 10 ml
Olejek eteryczny Bergamota 10 ml
9,40 zł
szt.
Olejek eteryczny Eukaliptusowy 10 ml
Olejek eteryczny Eukaliptusowy 10 ml
8,50 zł
szt.
Masło Kakaowe 100 % organiczne 200 ml
Masło Kakaowe 100 % organiczne 200 ml
29,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium