Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,50 zł 6.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.44167
Producent: ESENT
Kod produktu: E00D-4267B

Opis

Surowiec dla przemysłu  (Raw Material) :  Olej Jojoba (Jojoba Oil, Golden, Organic)

INCL : Simmondsia Chinensis Oil

Numer CAS :90045-98-0

Numer EINECS 289-964-3

Certyfikat analizy na dole strony.

 

Olej jojoba to prawidłowo określając ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis),występującej naturalnie w obu Amerykach,  hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatowo przyswajalny, przez skórę, .

Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry( np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

 

Sposób użycia.


Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-99%.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów ( home made ).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.


Informacje chemiczne.

Patrz dokument specyfikacji i CoA w plikach do pobrania.


Informacje o pochodzeniu i certyfikatach.


Olej produkowany jest na terenie UE (UK) z surowców pochodzących z Hiszapanii . Olej jest dopuszczony do sprzedaży jako surowiec kosmetyczny na terenie EU i USA.

 

Opinie o produkcie (2)

8 maja 2018

Olej stosuje bezpośrednio na skórę twarzy i na włosy. Skóra jest aksamitna w dotyku, szybko się wchłania. Nadaje zdrowy odcień skórze, piękny oliwkowy kolor. Skóra jest mięciutka, delikatna. Mój ulubiony olejek.

10 sierpnia 2018

Olejek jest bezzapachowy (z jednej strony dobrze , ponieważ niektóre osoby nie lubią zapachu olejków- ja uwielbiam każdy ), ma lekko żółty odcień przez co lepiej stosować go na noc , świetnie nawilża skórę - polecam na wszelkie problemy z ustami-mi bardzo pomógł (naskórek schodził mi płatami z ust). Całą recenzje możecie przeczytać tutaj : http://natalie-forever.blogspot.com/2016/01/genialna-marka-esent.html

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium