Olej Kokosowy frakcjonowany - frakcja płynna 100 ml

olej-kokosowy-frakcjonowany-100ml-wiz.png
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: 8ACA-3102D
Kod EAN: 5902574351586

Opis

Surowiec kosmetyczny / Olej kokosowy frakcjonowany, frakcja płynna
INCI: CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE OIL
CAS NUMBER: 73398-61-5 / 65381-09-1
EINECS NUMBER: 277-452-2 / 265-724-3

 

Olej kokosowy frakcjonowany - frakcja płynna 100 ml

 WŁAŚCIWOŚCI

Olej kokosowy frakcjonowany to wyjątkowy surowiec kosmetyczny frakcjonowany do frakcji płynnej przy wykorzystaniu wyłącznie pary wodnej, bez użycia preparatów chemicznych. Otrzymany olej kokosowy nie posiada charakterystycznego zapachu ani koloru, natomiast doskonale wchłania się w skórę, nie pozostawiając uczucia tłustości, a także - dzięki swojej niekomedogenności - nie zapychając. Frakcja płynna zawiera tylko średniej długości trójglicerydy, co powoduje, że w temperaturze pokojowej produkt jest klarownym, płynnym olejem o rzadkiej konsystencji. Frakcja ciekła oleju kokosowego znakomicie sprawdza się jako nośnik substancji aktywnych, aromatów czy baza do rozcieńczania drogich olejów, pomagająca im wniknąć w głąb skóry. Olej kokosowy frakcjonowany wykazuje naturalne właściwości nawilżające i regulujące poziom wydzielania sebum. Co więcej, tworzy delikatną warstwę ochronną dla skóry, działając bakteriobójczo i grzybobójczo.

OLEJ KOKOSOWY FRAKCJONOWANY - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olej kokosowy frakcjonowany to doskonały, lekki i bezzapachowy olej nośnikowy, który znakomicie nawilża i zmiękcza skórę, nie zapychając jej. Wykazuje działanie przeciwbakteryjne i dezynfekujące, a także emoliencyjne. Efektywnie poprawia poziom nawilżenia skóry oraz zwiększa ilość lipidów na jej powierzchni. Ze względu na swoje właściwości często wykorzystuje się go podczas masażów całego ciała. Olej kokosowy frakcjonowany z powodzeniem stosuje się na skórę delikatną, wrażliwą i wysuszoną bez obawy o zatkanie ujść gruczołów łojowych.

OLEJ KOKOSOWY FRAKCJONOWANY - STOSOWANIE

Olej kokosowy frakcjonowany raczej rzadko stosowany jest samodzielnie na skórę. Najczęściej wchodzi w skład serum olejowych, balsamów czy kremów. Jego zalecane stężenie w kosmetykach to minimum 5%. Maksimum nie zostało określone, zależy od potrzeb oraz inwencji twórcy formuły kosmetycznej. Olej kokosowy frakcjonowany bardzo często jest wykorzystywany jako baza olejków do masażu. Ponadto:

  • olej kokosowy frakcjonowany doskonale pielęgnuje włosy, sprawdzając się jako składnik mieszanki do olejowania wysuszonych i zniszczonych pasm czy masek do włosów,
  • olej kokosowy frakcjonowany znakomicie spisze się w roli dodatku do kremów na dzień, wygładzając skórę i stanowiąc idealną bazę pod makijaż. Nie zatyka porów, a jego wszechstronne działanie pozwala na wykorzystywanie go także w balsamach myjących, tonikach, maseczkach, olejkach do mycia, żelach myjących czy płynach do demakijażu,
  • olej kokosowy frakcjonowany to idealna baza do naturalnych perfum, stanowiąca znakomitą alternatywę dla alkoholu, bowiem jest lekki, bezbarwny i bezzapachowy.
  • olej kokosowy frakcjonowany dobrze miesza się z większością olejków eterycznych, dlatego często stosowany jest w masażu oraz jako olej bazowy w aromaterapii.

Dawkowanie:

Używać jako lekkiego oleju nośnikowego do miejscowych zastosowań olejków eterycznych o jakości terapeutycznej. Rozcieńczyć jedną część olejku eterycznego do pięciu części lub więcej frakcjonowanego oleju kokosowego w zależności od wrażliwości skóry. Olej kokosowy frakcjonowany może być również stosowany w celu zminimalizowania wrażliwych reakcji skórnych na olejki eteryczne poprzez zastosowanie bezpośrednio na zmienioną chorobowo powierzchnię.

Ostrzeżenia:

  • Olej przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.
  • Trzymać poza zasięgiem dzieci.
  • Jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią, skonsultuj się z lekarzem.
  • Unikaj kontaktu z oczami, uszami i wrażliwymi obszarami ciała.

 

Metryka produktu:

  • Olej kokosowy frakcjonowany, frakcja płynna - surowiec kosmetyczny
  • INCI: CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE OIL
  • CAS NUMBER: 73398-61-5 / 65381-09-1
  • EC NUMBER: 277-452-2 / 265-724-3

 

Skład INCI:

  • Caprylic / Capric Triglyceride Oil

Przechowywanie:

Frakcja olejowa jest produktem bardzo odpornym na warunki przechowywania. Ważne, aby nie wystawiać jej na bezpośrednie działanie promieni UV.

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:      szklana buteleczka

Ilość:                    100 ml

Pochodzenie:     Produkt importowany i certyfikowany w Wielkiej                         Brytanii.

Producent:          ESENT

 

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium