Olej SACHA INCHI - 100% organiczny tłoczony na zimno 20 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,90 zł 15.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.44772
Producent: ESENT
Kod produktu: 1097-451AB

Opis

Surowiec dla przemysłu  (Raw Material)  : Olej Sacha Inchi / Sacha Inchi Oil Organic CP

INCL : Plukenetia Volubilis Seed Oil

Olej Sacha Inchi wyprodukowany w procesie prasowania na zimno orzechów rośliny o tej samej nazwie ( łac. (Plukenetia Volibilis ) , rosnącej naturalnie w lasach deszczowych Peru i Boliwi. Orzechy maja charakterystyczny gwiaździsty kształt. Stosowane są w naturalnej medycynie od tysięcy lat.

Sprzedajemy 100 % naturalny olej organiczny, co gwarantuje brak konserwantów, barwników i innych nieporządanych dodatków dodatków. Opakowanie szklane , nakrętka z plombą gwarancyjną pojemność 20 ml !!!

Działanie oleju w kosmetyce i dermatologii.

Olej z Sacha Inchi jest z roku na rok coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce, popyt na orzechy rośnie w postępie logarytmicznym !. Przeznaczony jest do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, ze szczególnym uwzględnieniem cery dojrzałej i zniszczonej ( rewelacyjny wpływ na cerę osób palących !!! )
Zawdzięcza to swoim właściwością ochronnym i regenerującym. Fantastycznie wpływa tak na skórę jak i włosy i paznokcie. Przyspiesza odbudowę/regenerację uszkodzonych tkanek, pobudza produkcję kolagenu ( działanie antyzmarszkowe !!!) , chroni przed działaniem czynników zewnętrznych.
W sposób naturalny nawilża ( wysoka zawartość kwasów Omega ), ujędrnia i natłuszcza skórę
Dzięki zawartości witamin A i E chroni skórę przed przedwczesnym starzeniem ( wolne rodniki ).
Redukuje obecność cellulitu, nadaje skórze połysk, silnie nawilża i wygładza.

Działanie oleju nie kończy się tylko na zastosowaniach kosmetycznych, ma też działanie typowo lecznicze, łagodzi egzemy, stany zapalne, zmiany łuszczycowe.


Stosowanie.

Olej Sacha Inchi można dodawać jako dodatek do kremów,maseczek, peelingów. Pełnie swoich właściwości pokazuje jako baza formuł kosmetycznych o charakterze przeciwzmarszczkowym i regenerującym.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Podsumowując, stosując olej Sacha Inchi, spodziewaj się :

- nawilżenia i ujędrnienia skóry
- redukcji zmarszczek
- redukcji blizn i rozstępów
- zmniejszenia cellulitu
- wzmocnienia włosów i paznokci
- poprawy kolorytu skóry ( blask )
- łagodzenia egzem, łuszczyc, stanów zapalnych skóry.
- regeneracji z niszczonych włosów


Skład.

100% czysty organiczny olej z Sacha Inchi (Inci: Sacha Inchi organic oil)
Olej zawiera ponad 92 % nienasyconych kwasów tłuszczowych ( Omega 3 alfa-linolenowy, Omega 6 linolowy ), jest to swoisty rekord wśród naturalnych olei roślinnych, ponadto w jego składzie znajdziemy antyoksydanty ( witamina A i alpha-Tokoferol- witamina E )


Informacje o pochodzeniu.

Olej wytworzony w sposób naturalny z orzechów pochodzących z Peru, konfekcjonowany UK/PL

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl